Peuters van kinderopvang SkippyePePijN mochten afgelopen vrijdag een kijkje nemen op de Johannesschool.
Peuters van kinderopvang SkippyePePijN mochten afgelopen vrijdag een kijkje nemen op de Johannesschool. Foto:

Peuteropstap van start bij Johannesschool

Afgelopen vrijdag 10 maart zijn er voor het eerst peuters van Kinderopvang SkippyPePijN een uur gaan spelen bij de kleutergroepen van de Johannesschool. Met deze werkwijze verloopt de overgang van de peuteropvang naar de basisschool geleidelijker.

Er is veel animo bij de ouders die voor de Johannesschool hebben gekozen en bij de ouders die nog geen keuze hebben gemaakt. De kinderen vonden het spannend om naar de grote school te gaan, maar wel fijn dat dit in een groepje gaat met andere kinderen en met de bekende pedagogisch medewerkers. Tijdens dit eerste uurtje kregen de kinderen na een korte kennismaking met de jongste kleuters een echte luizenzak met naamsticker. Na een snelle beker drinken was het tijd om te gaan spelen, want spelen staat ook tijdens de Peuteropstap nog centraal. Tot de zomervakantie is er nog elf keer op vrijdagochtend een Peuteropstap. Mocht u hier interesse in hebben dan kunt u contact opnemen met de Johannesschool of SkippyPePijN.

De Johannesschool is een Rooms Katholieke basisschool aan de Duivestein in de wijk Koningshof in Pijnacker. De visie van de school is ondergebracht in vijf pijlers: veiligheid, onderwijs op maat, zelfstandigheid, creativiteit en samenwerkend leren.