Avanti-supporters vieren de overwinning in Groningen. (Foto: Nicoline de Bakker)
Avanti-supporters vieren de overwinning in Groningen. (Foto: Nicoline de Bakker) Foto:

Avanti op weg naar finale hoofdklasse

Korfbalhoofdklasser Avanti kan zaterdagavond sporthal De Viergang op haar grondvesten doen schudden, als de club erin slaagt zich te plaatsen voor de hoofdklassefinale, met als uiteindelijk doel: promotie naar de Korfbal League. Het hoogste niveau in Nederland.

Door Mateo Taal

Afgelopen zaterdag zette het team van trainer/coach Erwin van der Putten daarvoor een belangrijke stap, door in de eerste wedstrijd van een tweeluik met Nic. de punten mee te nemen uit Groningen (21-25 winst).

Toegangskaarten
Voor deze officiële play-off wedstrijden gelden speciale regels, opgesteld door het korfbalverbond. Meest tastbare voor het publiek dat zaterdag naar sporthal De Viergang komt, is het voor deze speciale gelegenheid heffen van entree. "Avanti is de enige hoofdklasseclub die in de reguliere competitie geen entree heft", legt bestuurslid Sandra Alberts uit. "Dat blijft zo, maar voor deze speciale wedstrijd moeten we daar voor een keer van afwijken", geeft ze een voorbeeld waar de richtlijnen wringen met het familiekarakter dat Avanti nastreeft. De algemene tendens is echter louter positief.

Trots
De uitstekende prestaties van de selectie tijdens dit spannende slot van de competitie hebben de rest van de vereniging aardig in beroering gebracht, merkt ook voorzitter Johan Diepens. "Deze situatie creëert een gevoel van verbondenheid, plezier en trots", vat de preses de huidige sfeer binnen de vereniging samen. "Dat is sowieso al de winst die we boeken. Het feit dat zo'n 100 supporters zaterdag vanuit Pijnacker naar Groningen zijn afgereisd, om daar het eerste team aan te moedigen, zegt wat dat betreft genoeg."

Korfballeague
Dat aan het einde van dit traject ook nog een ticket voor de Korfbal League ligt te wachten, maakt het feest compleet. Johan Diepens: "De Korfbal League is een hele mooie uitdaging die Avanti als club zeker verder gaat helpen."

Reserveren
Wie zaterdagavond vanaf 20.00 uur getuige wil zijn van deze beslissende wedstrijd, kan toegangskaarten reserveren via www.avantikorfbal.nl.