Tom Coronel was vorige week te gast bij een ledenbijeenkomst van de OVPN.
Tom Coronel was vorige week te gast bij een ledenbijeenkomst van de OVPN. Foto:

Ondernemersbeurs in plaats van haringparty

De Haringparty was altijd een groots jaarlijks agendapunt/evenement voor de Ondernemers Vereniging Pijnacker-Nootdorp (OVPN). Vorig jaar taande de belangstelling om onverklaarbare redenen en intussen is besloten om het evenement zelfs van de haak te laten vallen. In plaats daarvan is er op 10 mei een grote Ondernemersbeurs met een handelsmissie in Pijnacker-Nootdorp.

Het betreft hier een uitwisseling met ondernemers uit Zoetermeer die in Pijnacker-Nootdorp op handelsmissie komen. Na een ontvangst op het gemeentekantoor gaan de Zoetermeerse ondernemers met hun Pijnackers/Nootdorpse collega's op bezoek bij een drietal bedrijven: Duijvestijn Tomaten in Pijnacker en zeer waarschijnlijk bij Riverdale en Fugro op Bedrijvenpark Heron in Nootdorp.

De missie eindigt met een Ondernemersbeurs met rond de twintig stands bij autoschadebedrijf Inducar op De Boezem in Pijnacker. Het is de bedoeling dat op deze beurs echt zaken gedaan gaan worden, zegt Arthur Venselaar, de voorzitter van de OVPN.

Deze club hield donderdag 9 maart een meeting op locatie, bij Autobedrijf Spiering Pluym op Ruijven in Delfgauw, dat daar pal langs de N470 schitterend is gevestigd in een pand met veel glas en licht. Na een verwelkoming door directeur Carl Ullrich vertelde penningmeester Jacques Vonk van de OVPN dat de vereniging er financieel prima voor staat. De club heeft in 2016 geld overgehouden omdat er minder avonden waren met aansprekende sprekers dan gepland. Daar wilde de spreker van vorige week wel wat aan doen.

Autocoureur Tom Coronel vertelde over de diverse activiteiten die hij liefst in de hoogste versnelling onderneemt en uitvoert. Hij was in 2011 de e-commerceman van het jaar en is ondanks zijn 44 jaar nog steeds een begenadigd autocoureur, die met zijn broer Tim meedoet aan de Dakar-rally en allerlei andere wedstrijden. Daarnaast is hij Max Verstappen-watcher en –commentator.
Zijn zoon van zes lijkt ook besmet met het coureursvirus en racet op volle snelheid op een quad en in een kart. Ma Pauline krijgt er de zenuwen van, maar zoonlief is niet te houden en volgens pa valt het gevaar allemaal heel erg mee.
Af en toe belt Rocco zijn vader dat hij snel naar huis moet komen. Wat blijkt dan: de tank is na drie uur leeg! De boodschap van Tom Coronel: leg jezelf en anderen niet te veel beperkingen en remmingen op, maar ga er vol voor als je iets doet!