Groep de Mos kan niet lachen om lachgas

Er bereiken ons steeds meer klachten over overlast door het gebruik van lachgas. Behalve in de medische wereld wordt lachgas ook gebruikt in de industrie. Daarom is door Europese regelgeving lachgas in de vorm van slagroompatronen vrij verkrijgbaar.

Groep de Mos raadslid Lex Kraft van Ermel: "Wat mensen zich niet realiseren is dat ongecontroleerd en veelvuldig gebruik lachgas schadelijk is voor de gezondheid. Zo zal door zuurstoftekort verschijnselen kunnen optreden als duizeligheid, hoofdpijn, verwardheid, misselijkheid, gevoelloosheid en flauwvallen." Groep de Mos wil dan ook dat het gebruik van lachgas wordt verboden. "Zeker ook omdat Leidschenveners hebben geklaagd over de overlast."

Handhaven
De straat zou op gezette tijd vol liggen met patronen die jongeren gebruiken om hun ballonnen met lachgas te maken. Het is goed dat de politie de komende tijd extra toezicht houdt. Door het gebruik van lachgas via de APV te verbieden geef je de politie ook een middel om strikter te handhaven", aldus Kraft.