Pak de fiets en ga op avontuur.
Pak de fiets en ga op avontuur. Foto:

Op wereldreis door jouw eigen stad

Ga zondag 19 maart 2017 op Wereldreis door eigen stad. In en rond het centrum kunt u verschillende routes volgen die bijzondere plekken van Den Haag laten zien. Bekijk, proef, en beleef de vele culturen in deze stad.

Neem een kijkje in een hindoetempel, een kerk, een moskee of synagoge. Bij de Wereldreis door eigen stad kunt u genieten van gerechtjes uit verschillende culturen. En u kunt luisteren naar muziek en de bijzondere verhalen horen van lokale ondernemers. Ook zijn er voor jong en oud gratis workshops en activiteiten. Elke route heeft een thema. U kunt een thema kiezen, een route samenstellen en uw eigen tempo bepalen. Het evenement is helemaal gratis en is bedoeld voor iedereen uit Den Haag. De start van het evenement is bij de Grondwetbank op de Hofplaats, naast de Tweede Kamer.

Dit monument is een 25 meter lange bank, waarop Artikel 1, het 1e hoofdstuk van de grondwet geschreven staat. In dit artikel staat dat alle Nederlanders gelijk zijn en hetzelfde moeten worden behandeld en dat daarom discriminatie verboden is. Een symbolische plek dus om met elkaar de wereldreis te starten. Op het plein voor de Grondwetbank zijn er activiteiten voor jong en oud. Tijd: 12.00 tot 17.00 uur. Locatie: de start is op de Hofplaats. Kosten: gratis