Kom in de Kas is een leerzaam en leuk dagje uit voor het hele gezin.
Kom in de Kas is een leerzaam en leuk dagje uit voor het hele gezin. Foto:

'Kom in de Kas' strijkt dit jaar neer in Oostland

Berkel en Rodenrijs - 'Kom in de Kas!' is een jaarlijks fenomeen, waarbij ruim een miljoen mensen een kijkje komt nemen bij de glastuinbouwsector. Ieder jaar zijn er weer andere gebieden die aan de manifestatie meedoen.
Op 1 en 2 april is het weer zo ver, en voor het eerst in jaren doet ook Lansingerland -toch de tweede tuinbouwgemeente van Nederland!- mee. Rond de A.H. Verweijweg in Berkel en Rodenrijs zetten achttien bedrijven de deuren open.

Zaterdag 1 april zijn de bedrijven open tussen 10.00 en 17.00 uur, op zondag 2 april begint het een uurtje later, om 11.00 uur. De achttien Berkelse bedrijven die meedoen aan 'Kom in de Kas' richten zich zowel op groenten- als bloementeelt. Zo zijn er tomatenkassen te bezoeken, maar ook paprikakwekerijen. Bloemenliefhebbers kunnen komen genieten van hortensia's, bromelia's, gerbera's, rozen en anthuriums. En natuurlijk zijn de orchideeën sterk vertegenwoordigd. Veel mensen weten niet dat er in Nederland meer geld verdiend wordt aan orchideeën dan aan tulpen.

Bij verschillende bedrijven kunnen mensen meedoen aan allerlei activiteiten, of de inwendige mens verwennen met verse landbouwproducten.
Kijk voor het volledige programma op www.komindekas.nl.