Miss Rachel uit Pijnacker doet ook mee om meer zelfvertrouwen te krijgen.
Miss Rachel uit Pijnacker doet ook mee om meer zelfvertrouwen te krijgen. Foto:

Rachel van Veen wil Miss Teen of Zuid-Holland worden

De zestienjarige Rachel van Veen doet mee aan de verkiezing Miss Beauty of the Netherlands. Eerst probeert ze Miss Teen of Zuid-Holland te worden. De eerste rondes is ze door. Op 25 maart doet ze mee aan de finale in het World Hotel Wings in Rotterdam, nabij Rotterdam The Hague Airport. Je kunt Rachel een handje helpen door een sms-je te versturen en daarmee steun je dan meteen de Stichting Haarwensen.

Door Sjaak Oudshoorn

Rachel woont in Tolhek en zit op het ROC Mondriaan in Leidschenveen. Daar doet ze de opleiding maatschappelijke zorg jeugd en gezinswerk.
Ze wil later graag met kinderen of met jongeren werken. "Ik wil mensen helpen, via ambulante hulp of in de psychiatrie. Wat het precies wordt, zie ik wel. Ik zit ook pas in het eerste jaar", aldus Rachel die vorig jaar de MAVO met succes heeft afgerond op het Stanislascollege in Pijnacker.

Zelfvertrouwen
Ze vindt het leuk en spannend om mee te doen aan de verkiezing van Miss Teen of Zuid-Holland en tegelijk is het voor haar ook een manier om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Flaneren
Ze vertelt hoe de verkiezing in de eerste ronde gegaan is. Behalve flaneren in een cocktailjurkje en bikini, was het ook een kwestie van vragen beantwoorden. In het Engels zelfs. "Ze stelden de vraag: beauty, brains or money?

Ik kreeg wel even de zenuwen maar kwam toch tot een goed antwoord. Mijn antwoord was: geen van drieën. Het gaat er vooral om dat je jezelf kunt zijn en de dingen kunt doen die je leuk vindt en waar je je goed bij voelt."

Finale
Schoonheid, verstand en geld zijn dan leuk meegenomen maar het niet de hoofdzaak. Rachel is heel blij dat ze door is naar de finale op 25 maart. Afgelopen zondag was er een verwendag bij hoofdsponsor Mariska O in Capelle a/d IJssel waar ze heerlijk verwend is samen met alle andere finalisten van Zuid-Holland.

Ze vertelt dat de finalescore uit drie onderdelen zal bestaan: voor twintig procent geldt de stem van het publiek via de sms'jes, dertig procent wordt bepaald door de organisatie en vijftig procent hangt af van hoe de finale verloopt. Rachel gaat zich rustig voorbereiden op de finale en ziet wel hoe ver ze komt.

Turnen
Als ze iets doet, gaat ze er wel vol voor. Dat deed ze ook toen ze nog maximaal aan turnen deed. Ze heeft meerdere kampioenschappen behaald totdat vorig jaar bleek dat ze vanwege haar knieën ermee moest stoppen. Dat was heel hard voor haar. Gelukkig is ze nog wel actief als trainster bij de jeugd van Oliveo Gymnastiek Pijnacker en wil ze jonge turnsters zo goed mogelijk bij staan, zoals ze straks na haar studie mensen wil helpen.

Miss Teen
Bij de verkiezing Miss Teen of Zuid-Holland doet ze haar uiterste best en als ze het dan niet wordt dan is het jammer. Ze kan goed tegen haar verlies. Als vroeger bij het turnen iemand anders beter was, dan had ze daar vrede mee.

Steun
Toch gaat Miss Rachel er alles aan doen om Miss Teen of Zuid-Holland te worden. Ze wordt daarbij volop gesteund door haar moeder Natascha, haar vader René en haar broertje Marcello. Wie haar daarbij ook wil steunen, kan een sms sturen naar 3010 met als tekst: Poll ZuidHolland Rachel (hoofdletters zijn van belang).

Inzamelen
Dat kost 1.10 euro maar dat geld is voor een deel voor de Stichting Haarwensen. Daarnaast zamelt Rachel plastic en glazen flessen in voor het goede doel.

Helpen?
Wie daaraan wil meewerken, kan een mail sturen naar: Rachel.veen@gmail.com. Zo mogelijk haalt ze de flessen zelf op.

De roze Miss Teen Zuid-Holland sjerp.