Boetseercursus van Renée de Clou

Als het voorjaar weer voelbaar wordt, inspireert dat om met klei aan de gang te gaan, bijvoorbeeld om beelden te maken.

Groot of klein, het is mogelijk bij de bekende kunstenaar Renée du Clou in het fraaie atelier aan de Kerkweg in Pijnacker. Zij geeft een cursus in boetseren en keramieken. Ook krijgt elke deelnemer inzicht in de manier van glazuren, stoken of bakken om vooral ook de extra speciale effecten en eigenschappen van keramiek en glazuurmogelijkheden te kunnen toepassen. Een unieke gelegenheid om creatief de lente tegemoet te treden. Op 11 maart start Renée de cursus, waar behalve klei ook de ovens beschikbaar worden gesteld. Er komt heel wat bij kijken om van een beetje klei een volwaardig kunstwerk te maken. Bij Renée kan dit tegen een zeer schappelijke prijs.

Heet, heter, heetst
Zo moet na het boetseren van een beeld dit in de elektrische oven 'biscuit' worden gebakken tot 1000 graden. Het object is dan niet meer zo kwetsbaar en kan men daarna de glazuurlaag aanbrengen. Dat is het moment waarop men kiest of het object voor de tweede keer wordt gebakken in de elektrische glazuuroven of voor het buiten stoken met vuur in de raku-oven. Altijd een gezellige gebeurtenis.

Aanmelden
De cursus start 11 maart met zeven maal op zaterdagochtend boetseren en glazuren. De achtste keer is een volle dag buiten met vuuraku stoken. Alles inclusief €180. Aanmelden kan bij Renée zelf via 06-18188885. www.Atelier1647.nl.