De reacties zijn niet van de lucht. (Foto: Martijn Mastenbroek)
De reacties zijn niet van de lucht. (Foto: Martijn Mastenbroek) Foto:

Hondenpoep ontdooit en zorgt voor stank

Het speelveldje achter de bibliotheek aan de Julianalaan in Pijnacker ligt nog steeds bezaaid met dampende drollen. Vorige week ontdooiden veel hopen en rook het ronduit smerig.

Burgemeester Ravestein van Pijnacker-Nootdorp gaf in 2015 op deze locatie het startsein om hondenpoep op te ruimen. Ook handhavers werden ingezet om asociale hondenbezitters op de vingers te tikken. Toch blijkt men nog steeds maling te hebben aan de regels.

Monique Van Der Burg-van Eijk schrijft op de Facebook van Telstar: "Ik heb nog nooit een handhaver gezien. Het ligt vol hondenpoep, zowel in het gras als op de stoep. Prullenbakken staan er veel te weinig en sommigen zijn niet afsluitbaar waardoor de kraaien de zakjes er weer uit halen. Plaats meer afsluitbare prullenbakken met zakjes en controleer vaker", luidt haar advies.

Ook Heleen Remmerswaal reageert: "Het ligt ook regelmatig op de stoep. Er rijden mensen met rollators doorheen. Wanneer je thuiskomst snap je wel hoe smerig dat is", schrijft ze.

Tea van Spanje hekelt eveneens de handhaving: "Ik loop een paar keer per dag met mijn hond en ruim het altijd op, maar ik heb nog nooit een handhaver gezien."