Margot van Geffen gaat na de clinic op de foto met de mannen van JD1 van HCP. (Foto: Marinka van Helvoort)
Margot van Geffen gaat na de clinic op de foto met de mannen van JD1 van HCP. (Foto: Marinka van Helvoort) Foto:

Masterclass Margot van Geffen bij HCP

Al weken waren de verwachtingen van de zestien spelers van de JD1 van HCP hooggespannen. Het gebeurt tenslotte niet elke dag dat een heuse international van het Nederlandse dames hockeyteam afreist naar Pijnacker om een clinic aan een HCP-team te geven. Zaterdag 18 februari was het dan eindelijk zo ver: de enige echte Margot van Geffen kwam langs.

Om 11.45 arriveert Margot bij HCP. Margot gaat ontspannen met een aantal vrouwelijke fans op de foto, zet vriendelijk handtekeningen op hockeysticks en begint daarna met het uitzetten van de oefeningen op het veld. De gespannen verwachting van de JD1 is inmiddels omgeslagen in een bloedserieuze concentratie en gedrevenheid. De warming up is nog nooit zo gestructureerd en rustig afgewerkt! Voordat het tijd is om te beginnen aan de anderhalf uur durende clinic wordt er uiteraard eerst nog een teamfoto gemaakt met Margot. Terwijl de ouders en coaches langs de lijn ontspannen staan te kijken heeft Margot in haar eentje het zestienkoppige team volledig onder controle. Ze laat de jongens een reeks met oefeningen doen waarbij ze iedereen aanmoedigt en vriendelijk aanwijzingen geeft. Na een afsluitend partijtje is de anderhalf uur voorbij gevlogen!

Nadat Margot handtekeningen heeft gezet op de tassen, shirts, hockeysticks, scheenbeschermers en zelfs schoenen van de JD1 nemen de spelers dankbaar afscheid van de international. Het was een geweldige middag en de sponsor, Jeffrey Vermaat van De Resolutie & Van Zijderveld, wordt door de boys in het clubhuis dan ook met een luid applaus ontvangen. Na een lunch met pannenkoeken staan de meeste boys alweer op het hockeyveld... vol van inspiratie van alles wat zij geleerd hebben. En wie weet komen sommige jongensdromen wel uit.... en zien we één van hen over tien jaar terug in het Nederlandse herenhockeyteam!

Wie is Margot van Geffen?
Margot is een bikkelharde verdediger van Oranje en een echte kwelgeest voor de spitsen van tegenstanders. Margot speelt sinds 2011 in Oranje en debuteerde tijdens het Europees kampioenschap in 2011 direct met een gouden medaille. Daarna behaalde zij goud op de twee grootste toernooien: de Olympische Spelen van 2012 en het WK in 2014. Tijdens de Olympische Zomerspelen van 2016 bereikte van Geffen met het Nederlands hockeyteam de finale.