Er waren dik zeshonderd kaarten verkocht.
Er waren dik zeshonderd kaarten verkocht. Foto:

Strak uitverkochte feestavond Oliveo

Afgelopen zaterdag werd in de sporthal aan de Sportlaan het grote Oliveofeest gehouden. De organisatie blikt terug op een mooi muzikaal feest. Er waren optredens van artiesten, lokale dj's, maar ook plaatjesdraaiers van naam en faam.

"Weken van voorbereiding werden deze avond beloond met een perfect feest. Rond de 600 bezoekers zorgden voor het eerst in de geschiedenis voor een uitverkochte feestavond bij Oliveo", zegt John Weijgertse van Oliveo. "Het programma was van een hoog niveau. In willekeurige volgorde Johnny 500, Nick V., Davey van der Sluis, De Buren van Ramin , B-JORZ , EMDY , DJDW , DJ Koos en MC Bass'R zorgden voor een muzikale topavond", vervolgt hij.

Facebook
"Toen volgens het tijdschema van de vergunning de lichten aangingen verlieten de bezoekers tevreden de sporthal en het feestterrein. Niet onvermeld mag blijven dat er politie op het parkeerterrein aanwezig was", zegt hij. Dit laatstgenoemde zorgde zondag voor heel wat ophef op de Facebookpagina van Telstar Online. Veel inwoners zaten in de nachtelijke uren rechtop in bed door sirenes en de aanwezig van agenten in het dorp.

Wat is er nu precies voorgevallen aan het einde van het feest? Juist omdat het allemaal prima was verlopen, was de inzet van veel politie het gesprek van de dag. Politiewoordvoerster Hilda Vijverberg geeft tekst en uitleg. "De politie ontving omstreeks 2.30 uur een melding van de beveiliging dat een bezoeker een beveiliger geslagen had", zegt ze. Opmerkelijk genoeg heeft de beveiligingsbeambte géén aangifte gedaan.

Geen geweld
"Toen agenten arriveerden waren de beveiligers bezig de bezoekers naar huis te dirigeren. Beveiligers vormden een linie om de bezoekers naar huis te laten gaan. Politieagenten ondersteunden deze geleiding, ook sommeerden agenten de bezoekers om naar huis te gaan", vervolgt ze. "In het dorp bleef vervolgens nog wat jeugd hangen. In het centrum, bij een eettent aan de Oostlaan, sommeerden agenten de jeugd wederom om naar huis te gaan. Er is hierbij geen geweld gebruikt door de politie. Verder zijn er geen aanhoudingen verricht", aldus Vijverberg.

Complimenten
Volgens Oliveo was de politie ook aanwezig voor brandhaarden in het centrum van Pijnacker, mogelijk zelfs bij een ander feest: "De politie was opgeroepen voor ongeregeldheden in het centrum van Pijnacker en kwam ook een kijkje nemen bij Oliveo. Van een afstandje zagen de dienders dat het feest uitstekend georganiseerd was, en zij zich er niet mee hoefden te bemoeien. De organisatie ontving de complimenten voor de wijze waarop het feest en de uitloop daarvan werd georganiseerd", aldus Weijgertse.