Er wordt momenteel hard gewerkt op bedrijvenpark de Boezem. (Foto: Remco Ruimtebouw)
Er wordt momenteel hard gewerkt op bedrijvenpark de Boezem. (Foto: Remco Ruimtebouw) Foto:

Nieuwe loods Milieu Express vol nieuwe snufjes

Remco Ruimtebouw heeft opdracht gekregen de nieuwbouw voor Milieu Express in Pijnacker te realiseren. Het betreft een opslagruimte ten behoeve van bedrijfs-, bouw- en sloopafval en agrarisch- en tuinbouwafval. De nieuwbouw heeft een oppervlakte van 4.000 m², zo laat het bouwbedrijf weten.

"Dit is alweer de tweede keer dat wij de nieuwbouw voor deze opdrachtgever mogen realiseren. Zij zijn zeer tevreden over de kwaliteit van onze panden en de goede prijs-kwaliteitverhouding. De montagewerkzaamheden zijn inmiddels gestart", zegt woordvoerster Susan van der Geld van Remco Ruimtebouw. "De oude loods heeft er 23 jaar gestaan. Het was echt de hoogste tijd om een nieuwe en bovenal veilige loods te bouwen", zegt algemeen manager Henri de Hoog van de Milieu Express.

"In de nieuwe loods komen veel lichtstraten, maar er is ook gekozen voor duurzaam LED-licht dat wordt aangebracht door Velux", vertelt hij. Omdat aan afval altijd een luchtje zit, streeft het bedrijf ook naar een snelle doorlooptijd en wordt er zo min mogelijk opgeslagen. "Daarnaast komt er buiten een nieuwe weegbrug en wordt de route eenrichting bij het in- en uitrijden. Alles in het kader van veiligheid." Begin mei opent de nieuwe loods, zo verwacht de afvalverwerker.