Tess van Buijtene van de Casaschool mag door naar de volgende ronde
Tess van Buijtene van de Casaschool mag door naar de volgende ronde Foto:

Tess van Buijtene wint voorleeswedstrijd

Tess van Buijtene van de Casaschool wist op knappe wijze de lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd te winnen. Zij mag door naar de provinciale finale in Rotterdam. Voor Kasper Kronshorst van De Johannesschool was er een eervolle vermelding.

De jury, bestaande uit voorzitter Piet Melzer (wethouder), Els Jekel (Boekhandel Van Atten) en Manuela Bijl (tekstschrijver) hadden er een flinke kluif aan. De verschillen tussen de twaalf deelnemers waren zo miniem dat iedereen ontzettend dicht bij elkaar lag. Opvallend deze editie was dat het boek Matilda van Roald Dahl veelvuldig voorbij kwam. Een boek dat zicht uitermate goed leent voor dit doel, de beste zijn in voorlezen, omdat het spannend, verrassend is en veel personages herbergt. Ook Kasper Kronshorst koos voor dit boek en het was duidelijk te zien dat hij van dit boek genoot, hij wist de grapjes goed te brengen. "Het was eigenlijk steengoed entertainment", verwoordt Manuela Bijl die samen met de jury besloot Kasper eervol te vermelden. "We gaan vast nog meer van je horen, een goede schrijversnaam heb je al, met een mooie alliteratie", zo voegde juryvoorzitter Piet Melzer toe.

Perfect voorgelezen
Tess van Buijtene, de winnares, die voorlas uit De Waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen van Andy Griffiths, kreeg vanuit de jury de complimenten voor haar "Kraakheldere stem, de juiste stemverheffingen op de juiste plaatsen en een zeer constant voorleestempo waarbij ze het publiek goed meenam en zelfs nog veelvuldig aan wist te kijken", kortom, alles compleet tot in perfectie uitgevoerd om te gaan deelnemen aan de provinciale finale. Vast heel Pijnacker-Nootdorp hoopt dat Tess nog veel verder gaat komen.