Christiaan Baay (rechts) en Sonja Kamp (rode sjaal) van Tasseron ontvingen wethouder José van Egmond en accountmanager Paul Gras.
Christiaan Baay (rechts) en Sonja Kamp (rode sjaal) van Tasseron ontvingen wethouder José van Egmond en accountmanager Paul Gras. Foto:

Op bedrijfsbezoek bij Tasseron in Nootdorp

Wethouder José van Egmond van Economische Zaken ging samen met accountmanager Paul Gras van gemeente Pijnacker-Nootdorp, vrijdagmorgen 10 februari op bedrijfsbezoek bij Tasseron in Nootdorp.

Ze werden ontvangen door Christiaan Baay en Sonja Kamp. Tasseron is gevestigd op het Bedrijvenpark Oostambacht in Nootdorp. Vanaf de Hofweg en de A12 kun je de naam Tasseron groot zien staan op de voorgevel, maar wat doen zij nu eigenlijk?

Tasseron is nu een kleine tien jaar in Nootdorp gevestigd. Voor die tijd was het te vinden aan de Tiber op het Forepark. Daar werd de bedrijfsruimte te klein voor het bedrijf dat een van de grotere werkgevers van Pijnacker-Nootdorp is. Het bedrijf heeft ook een vestiging in Roermond en in de Verenigde Staten (Williamsport, PA).

Tasseron is wereldwijd actief voor een scala aan klanten, voor wie het bedrijf temperatuursensoren en andere aanverwante apparatuur ontwikkelt. Het bedrijf heeft vanuit de historie enorm veel kennis, kunde en innovatief vermogen in huis. Tasseron is actief in de verwarmings- en koelmarkt. Daarbij ontwikkelt het bedrijf ook meet- en regeltechniek voor de tuinbouwsector. De vestiging in Roermond produceert kabels voor de sensoren, maar ook kabelbomen die onder andere te vinden zijn in koffieapparaten en luxe jachten.

In verschillende stadia van het ontwikkelingsproces vragen de klanten aan Tasseron om mee te denken en mee te ontwikkelen. Het bedrijf heeft naast een productieafdeling ook een researchafdeling, die voortdurend bezig is met het ontwikkelen van nieuwe producten. Bij Tasseron zijn productie en research geen gescheiden werelden. De innovatie is juist heel praktijkgericht. Er is voortdurend afstemming tussen de inkoop, verkoop, productie en ontwikkeling.

De kracht van Tasseron is haar innovatief vermogen, het kunnen meedenken met de opdrachtgever, in combinatie met flexibiliteit en snelheid. De vraag cq probleemstelling van een klant/afnemer goed kunnen vertalen naar een concrete en werkbare oplossing, is hierbij essentieel.

Kwaliteitsmanager
Een mooi element van het bedrijf is dat het medewerkers met allerlei verschillende disciplines in huis heeft. Van de medewerkers wordt gevraagd dat zij praktisch en technisch inzicht hebben en goed kunnen samenwerken. Een mooi voorbeeld is Sonja Kamp. Zij is van huis uit bouwkundige en architect, maar bij Tasseron werkzaam als kwaliteitsmanager. Zij komt uit een andere discipline, maar kan haar technische inzicht goed inzetten voor Tasseron. Bij Tasseron is er aandacht voor de mens achter de medewerker. Het bedrijf streeft ernaar om een afspiegeling te zijn van de maatschappij. Zo is het man/vrouw ratio gelijk en werken er veel verschillende nationaliteiten.

Tasseron is een commercieel bedrijf, maar is van mening dat het ook een sociale functie vervult. Zo zijn er verschillende mensen in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt, die toch bij het bedrijf hun draai hebben kunnen vinden. Tasseron is bovendien een leerbedrijf waar aankomende techneuten de kans krijgen om praktijkervaring op te doen. Bij Tasseron werken alleen in Nootdorp al rond de honderd medewerkers. Het is dus een van de grotere werkgevers van de gemeente. Tot slot: de naam Tasseron is de achternaam van de man die rond 1920 in Den Haag met het bedrijf is gestart. Het is later overgenomen door de familie Baay. Vader Richard Baay (63) is nog volop actief en zijn zoon Christiaan (26) is sinds twee jaar ook werkzaam in het bedrijf.

Heldere taal
Wethouder José van Egmond en accountmanager Paul Gras waren onder de indruk van het bedrijf dat hard groeit, maar dat nog steeds goed uit de voeten kan in Nootdorp, op een kavel van 4.000 vierkante meter in een prachtig pand. De wethouder vond het vooral mooi dat Christiaan Baay ook technisch complexe zaken in heldere taal kon uitleggen.