De wijkagent slaat een kleine boef in de boeien.
De wijkagent slaat een kleine boef in de boeien. Foto:

Politie brengt bezoekje aan Mariaschool

Agenten van het politiebureau in Pijnacker-Nootdorp hebben vorige week een bezoek gebracht aan de Mariaschool in Pijnacker. Het werd een leerzame, maar vooral zeer spannende les.

"Over vijftien jaar heeft Pijnacker er een hoop politiecollega's bij", grapte de wijkagent achteraf op Twitter over het enthousiasme bij de kleintjes. Wijkagent John Spaapen vertelde onder meer over wat je met een stormram kunt doen.Niet alleen de kinderen vonden het allemaal erg indrukwekkend, maar ook juffrouw Doesjka was enthousiast over het bezoek. "Het was ontzettend leuk en interessant", zegt ze. Haar leerlingen kregen van alles te zien: "De wapenstok, handboeien, pepperspray en we mochten zelfs in de politiebus kijken. Een van de leerlingen biechtte op dat zijn vader een keer door het rood is gereden. Maar volgens agent John Spaapen doet iedereen wel eens iets dat niet mag. Hij pakte het leuk op", vertelt ze. Vooral de jongens in haar klas vonden het allemaal prachtig. "Boeven vangen, het ontzag en sirenes, dat vinden ze natuurlijk allemaal schitterend." De school besteedt de komende tijd aandacht aan het thema beroepen. "Er is al een kok en een echte postbode in de klas geweest en er is een groep op de brandweerkazerne wezen kijken", zegt Doesjka.

De Mariaschool vindt het belangrijk om de praktijk naar school te halen. De slogan luidt dan ook: een school waarin leren en plezier hand in hand gaan.