Leerlingen van De Keizerskroon worden wereldberoemd.
Leerlingen van De Keizerskroon worden wereldberoemd. Foto:

De Keizerskroon op landelijke televisie

Dinsdag 7 februari was geen standaard schooldag op basisschool De Keizerskroon, want wat deed toch die cameraploeg in de school?

De Keizerskroon was enkele weken daarvoor benaderd door het tv-programma LifestyleXperience, het lifestyle programma van RTL4. In dit programma is regelmatig aandacht voor bijzondere vormen van onderwijs en LifestyleXperience wilde dit keer graag iets meer weten over hoe op De Keizerskroon gewerkt wordt met het onderwijsprogramma IPC.

IPC staat voor het International Primary Curriculum, een onderwijsprogramma dat vakken als aardrijkskunde, natuur, geschiedenis, handvaardigheid, ICT, etc. in samenhang aanbiedt aan de hand van thema's (units). In elk thema komen verschillende vakgebieden aan de orde, zodat de kinderen leren om op verschillende manieren naar een onderwerp te kijken. De activiteiten zijn zo ontwikkeld dat aan verschillende talenten en vaardigheden van kinderen aandacht besteed kan worden en er veel ruimte is voor de eigen inbreng van kinderen bij de inhoud en vormgeving van het leren.

Bent u benieuwd hoe het werken met IPC op De Keizerskroon in z'n werk gaat? Kijk dan op zondag 5 maart rond 14.20 uur naar LifestyleXperience bij RTL 4!