Mineralen in overvloed.
Mineralen in overvloed. Foto:

Mineralenbeurs in Broodfabriek

Op 18 en 19 februari vindt de Internationale Mineralenbeurs plaats in De Broodfabriek in Rijswijk. Nieuw deze editie is de tentoonstelling over de fossielen en mineralen afkomstig uit Frankrijk.

Gezien wij in Nederland niet echt verwend zijn met bijzondere vindplaatsen is Frankrijk daarin tegen rijk gevuld. Deze tentoonstelling wordt verzorgd door Gaia Fossielen en is op beide dagen te bewonderen. Naast deze tentoonstelling zijn er ook verschillende workshops en demonstraties te volgen. Bijvoorbeeld de workshop 'geoden kraken'.
Het kraken van een geode wordt door velen gezien als een leuke manier om zelf edelstenen te ontdekken. Voor kinderen is er de gelegenheid voor steenslijpen en is er een schatkist te vinden. Genoeg te doen en voor ieder wat wils. Daarnaast zijn er diverse verkoopkramen. Ook voor de kleine portemonnee.

Internationale Mineralenbeurs 18 & 19 februari 2017. Locatie: De Broodfabriek, Volmerlaan 12, 2288 GD Rijswijk (ZH). Geopend van 10.00 - 17.00 uur. Entree volwassenen € 7,-, kinderen t/m 12 jaar: € 3,- en kinderen t/m 6 jaar: gratis.
De Broodfabriek is zowel met de auto als met openbaar vervoer goed te bereiken. Voor meer informatie www.internationalemineralenbeurs.nl of 070-3075900.