Ellis gaat trots en blij op de foto in haar nieuwe winkel in de Dorpsstraat in Nootdorp.
Ellis gaat trots en blij op de foto in haar nieuwe winkel in de Dorpsstraat in Nootdorp. Foto:

Voor een echo kunt je dichtbij terecht

De 50 lentes jonge Ellis Horstman heeft aan de Dorpsstraat nummer 50 in Nootdorp een winkeltje geopend waar je kraamkastjes kunt kopen van Juffrouw Ooievaar maar waar je eerst en vooral een echo kunt laten maken van je aanstaande baby. Onlangs was de officiële opening gevolgd door een open dag.


Ellis is van huis uit kraamverzorgster en daar gaat ze ook mee door, in combinatie met haar andere activiteiten.

Ze werkt als zzp-er onder de naam Kraamzorg Ellis. Daarnaast kwam ze tot het plan om volleerd echografe te worden.

De grap is dat ze nog met de opleiding bezig is en dat ze nu in haar eigen praktijk stage kan gaan lopen. Ze vertelde zaterdag dat het heel lastig is om stageplekken te vinden en dat het daarom goed uitkomt dat ze haar eigen stageplek heeft gecreëerd.

Het echte werk wordt het komende half jaar nog gedaan door Aty, een volleerd en ervaren echoscopiste die Ellis de fijne kneepjes gaat leren. Ze vertelt dat ze eerst een basiscursus wis- en natuurkunde moest doen.

Dat was een hele opgave omdat ze er vroeger op school weinig van maakte. Via de Wiskunde Academie op internet heeft ze stapsgewijs en met grote volhoudendheid het toch voor elkaar gekregen om het te snappen én om er voor te slagen, zodat ze haar droom van een eigen echopraktijk kon gaan verwezenlijken.

Het was voor haar een kick dat ze het snapte en het toont aan dat je met inzet en doorzettingsvermogen het schijnbaar onmogelijke toch mogelijk kunt maken.
Ellis is ook blij dat Juffrouw Ooievaar weer terug is. Een paar jaar terug heeft ze dit kraamcadeaubedrijfje overgedaan aan Demelza van Daalen in Pijnacker, maar ze heeft het nu weer kunnen terugkopen om het samen met haar dochter Melissa te gaan exploiteren. Het gaat om kraamcadeaus in de vorm van leuk ingerichte kraamkastjes.
Wie een echo wil laten maken – dat kan het beste tussen de achtste en de dertigste week van de zwangerschap – moet wel eerst een afspraak maken.
Als je dat laat doen voor opleidingsdoeleinden krijg je korting en dat geldt ook voor klanten van Bbyzorg.

Zie voor meer informatie www.kraamzorgellis.nl. Op haar site meldt Ellen dat ze met haar bedrijf een flink werkgebied bestrijkt.