De burgemeester ging maandag op bezoek bij het diamanten paar.
De burgemeester ging maandag op bezoek bij het diamanten paar. Foto:

Echtpaar Rutten-Schuurmans zestig jaar getrouwd

Hij is afgelopen weekend 94 geworden en zij 88. Hij is Sas Rutten en zij Clara Schuurmans. Ze waren maandag 13 februari zestig jaar getrouwd.

Dat wisten ze zelf nauwelijks: voor hun gevoel zijn ze op 27 juni van dit jaar pas zestig jaar getrouwd. Op die datum zijn ze namelijk 'voor de kerk' getrouwd. Het diamanten paar kreeg echter felicitatiebrieven van Rijk, provincie en gemeente die de wettelijke datum aanhouden. Namens de Koning en de Koningin kwam er een gelukwens binnen en ook de Commissaris van de Koningin stuurde een mooie brief. De gemeente vroeg of de burgemeester even langs mocht komen in de Emmastraat waar ze al bijna een halve eeuw wonen. Dat gebeurde maandagmiddag de dertiende februari, tot vreugde van de jubilarissen die nog een goede gezondheid verkeren.
Hij komt uit een gezin van dertien waarvan er nog twee leven. Zij was de jongste in een gezin van twaalf en is de laatst overgeblevene. Beetje droevig als je zo veel uitvaarten van familieleden moet meemaken en zo ongeveer als laatste overschiet. Gelukkig hebben Sas en Clara elkaar nog en hun drie zoons en drie kleinkinderen. Er wordt nog gestudeerd op mogelijke feestelijkheden op of rond 27 juni. In de krant van volgende week meer verhalen over het paar, onder meer over het werk van de bruidegom in Duitsland in de oorlog. Daar is hij nog vol van.