Lex Visser, midden vooraan, schuwt het duel niet.
Lex Visser, midden vooraan, schuwt het duel niet. Foto: Sjaak Oudshoorn

Lex Visser als junior in hoofdmacht Oliveo

In het AD-editie Delft stond onlangs een prachtige foto van de wedstrijd van Oliveo tegen en bij GSC ESDO: Lex Visser die met een ferme sliding vol het duel aanging. Een foto die goed weergeeft wat de achttienjarige Lex voor een voetballer is: een controlerende middenvelder die een stevig duel heerlijk vindt en vooral heel goed is in de fase dat zijn team even geen balbezit heeft.

Heeft hij de bal, dan houdt hij het simpel. Drie man uitspelen en dan alsnog de bal verliezen schiet niet op. Dan liever meteen vrijmaken die bal en naar de dichtstbijzijnde medespeler spelen.
Eigenlijk is Lex nog tweedejaars A-junior, maar tot zijn vreugde is hij begin dit seizoen alvast naar de senioren toe gegaan. Daar heeft hij met overtuiging al vrij snel een basisplaats afgedwongen, terwijl er toch veel concurrentie is binnen de selectie.

Kracht selectie
"De kracht van onze selectie is dat we in de breedte heel sterk zijn. Het is niet voor niets dat het tweede bovenin meedraait op het hoge niveau waarop ze spelen. Tegen GSC ESDO trad onlangs een elftal aan dat op vijf of zes plaatsen afweek van de thuiswedstrijd van destijds. Dat geeft aan dat de trainer veel te kiezen heeft."
Lex is de zoon van Rob Visser en Joke Borsboom. Hij heeft een iets oudere zus, Lois, die op 19/1 geboren is terwijl hij zelf van 18/2 is. Op de dag van het Oliveofeest, komende zaterdag de achttiende februari, wordt Lex negentien. De plek waar hij zijn verjaardag viert, staat dus al vast.

Willem Smit
Lex voetbalt vanaf zijn vijfde met veel overgave bij Oliveo. Een groot deel van zijn opleiding kwam voor rekening van Willem van der Smit die vijf jaar zijn trainer was. Lex kijkt daar met veel plezier op terug.
Een leuke vraag is van wie hij het meeste voetbaltalent heeft. Rob is van huis uit een Zoetermeerder die het bij DSO tot de B1 heeft gebracht, maar toen vond dat hij te veel keer per week moest gaan trainen. Tegenwoordig trapt hij nog een balletje in de zaal. Ook Rob was middenvelder. Joke is een Nootdorpse en komt uit een familie (Borsboom-Janssen) waar veel goede voetballers uit voortgekomen zijn. We zullen het er op houden dat het talent van twee kanten komt! Overigens vindt Lex zaalvoetbal niks. Daar mag je niet fysiek duelleren en zijn de ruimtes te klein.

DONK
Als eerstejaars A-junior maakte Lex vorig seizoen zijn debuut in het eerste tegen DONK. Oliveo stond toen 3-0 voor en het werd nog 3-3. Dat kan gebeuren en natuurlijk lag dat niet aan Lex. Zoals gezegd: dit seizoen staat hij vast in het eerste, op zes, zoals dat heet in het jargon. Veel aanpassingsproblemen had Lex niet. Fysiek had hij geen problemen. Het was alleen even wennen aan het hogere tempo.

Hij knapt net voor de defensie veel werk op en schuift waar mogelijk mee naar voren. Tot nu toe heeft hij één doelpunt gemaakt, een schitterend zondagschot van 35 meter dat in de kruising belandde. Was uit bij Graaf Willem en er zijn helaas geen beelden van.

Kampioen worden
Zoals de hele selectie vindt Lex dat Oliveo dit seizoen kampioen moet worden. Het is veel minder wisselvallig dan vorig seizoen en de selectie is in de breedte gegroeid. Het zal echter niet zomaar gaan, denkt Lex. Zeker niet na de nederlaag tegen ODB, vorige week zondag.

Graag had Oliveo afgelopen zondag de nare smaak van die onnodige nederlaag weggespoeld, maar door de sneeuwval en de vorst werd al het amateurvoetbal zondag afgekeurd.

Twee punten achter
Oliveo stond één punt voor en staat er nu weer twee achter. "We zullen er alles aan doen om de koppositie terug te pakken. Zowel uit als thuis hebben we onnodig verloren van ODB", aldus Lex die op HBO-niveau Human Resource Management studeert en daarnaast één dag in de week bij Secrid werkt, waar hij net als op het voetbalveld allround is en alles aanpakt…