ADO-speler Trevor David was zondag in de winkel. Links zijn pa en in het midden Ton Zondag, de pa van Sabine.
ADO-speler Trevor David was zondag in de winkel. Links zijn pa en in het midden Ton Zondag, de pa van Sabine. Foto: Sjaak Oudshoorn

Voetbalplaatjesactie PLUS voor DSVP en Oliveo van start gegaan

Zaterdag was de start van de zeven weken durende voetbalplaatjesactie van PLUS Sabine Zondag aan de Nootdorpseweg in Pijnacker.

Door Sjaak Oudshoorn

Het zal daar de komende zeven weken vol staan met jongens en meisjes van Oliveo en DSVP die de klanten smeken om voetbalplaatjes. Natuurlijk zullen hun ouders, grootouders, buren en overige familieleden en vage kennissen allemaal hun boodschappen gaan doen bij de vernieuwde PLUS in Pijnacker.

Nieuwe klanten
De nieuwe jonge eigenaar Sabine Zondag hoopt heel veel bestaande en ook nieuwe klanten te mogen verwelkomen in de winkel die op 26 oktober van 2016 totaal vernieuwd en opgefrist is heropend. Sabine zei toen dat ze minimaal duizend nieuwe (extra) klanten wilde aantrekken. Dat aantal is nog niet gehaald, maar PLUS is hard op weg. "Ik hoop dat onze mooie winkel en ons product de nieuwe klanten aanspreekt, zodat ze blijvend hier hun boodschappen doen", aldus een glunderende Sabine Zondag.

Tomorrow
De in samenwerking Tomorrow, het bedrijf van Nootdorper Pieter Goedbloed, opgezette voetbalplaatjesactie moet wel een succes worden. Van DSVP staan er 627 spelers en speelsters met portret- en/of teamfoto in het boek en van Oliveo toch ook nog 589. De kracht van DSVP is dat er niet alleen heel veel jongens spelen maar ook heel veel meisjes. Het mooie en bijzondere is dat alle spelers/speelsters een verzamelboek krijgen waarop ze zelf met foto op de voorpagina staan. De boeken zijn/worden uitgereikt bij de clubs zelf. Opa's, oma's en andere liefhebbers kunnen in de winkel voor 4,50 euro een boek van Oliveo of DSVP kopen en gezellig gaan mee sparen.

780.000 plaatjes
In totaal zijn er voor het boek van Oliveo 330.000 plaatjes gedrukt en voor DSVP 450.000. Het maken van alle benodigde foto's was alleen al een grote logistieke en organisatorische klus. Die klus begon pas in december omdat het idee voor een voetbalplaatjesboek pas eind november werd geopperd. Met inzet van heel veel mensen is het gelukt.

Zaterdag reikte Sabine Zondag de eerste (plaatjes van) boeken uit aan een paar spelers/speelsters van DSVP en Oliveo. Dat gebeurde in aanwezigheid van de voorzitters Peter de Jong van DSVP en Ruud Schalkwijk van Oliveo. Net als alle voetballertjes en voetbalstertjes zijn ook de voorzitters heel enthousiast over de actie.

Succes
Ze zijn er van overtuigd dat het een succes gaat worden. Sabine Zondag rekent daar ook op: ze is voorbereid op een grote aanloop van mensen die bij besteding van iedere 10 euro kunnen kiezen voor een zakje met acht plaatsjes van DSVP of zeven van Oliveo. Het verschil zit hem in het totaal aantal plaatjes dat je nodig hebt om het boek vol te krijgen.

ADO-speler
Zondag was er een actie met dubbele aantallen. Een speler van ADO zou van twaalf tot drie in de winkel aanwezig zijn. Dat werd iets later vanwege een verlate ochtendtraining, daags na de verliespartij tegen Go Ahead in Deventer. In de loop van de middag kwam de jonge rechtsback Trevor David – hij debuteerde in januari in het eerste team – naar de PLUS in Pijnacker om daar handtekeningen uit te delen. Zijn bezoek eindigde met een rondje boodschappen doen, samen met pa David, die net als zoonlief afkomstig is van ODB, de club die vorige week Oliveo nog dwars zat bij de strijd om de bovenste plaats…

Oliveo en DSVP hebben ook op hun eigen site de nodige informatie in woord en beeld over de voetbalplaatjesactie. David Dilling van Oliveo heeft ook een korte film gemaakt van de overhandiging van de eerste boekwerkjes. En ook van ADO-speler Trevor David die zei dat hij en zijn collega's zich echt niet zomaar neerleggen bij degradatie. "Komende zondag spelen we thuis tegen Feyenoord en dan gaan we er gewoon weer vol tegenaan."

Zaterdag reikte Sabine Zondag de eerste plaatjesboeken uit. Links Peter de Jong van DSVP en rechts  Ruud Schalkwijk van Oliveo.