Lekker lopen in de Leo Ammerlaankas...
Lekker lopen in de Leo Ammerlaankas... Foto: Sjaak Oudshoorn

Leo Ammerlaanloop leuk en nuttig

Op 4 februari vond voor de zevende keer de Leo Ammerlaanloop plaats in de warme kas. Dit jaar maakten 750 enthousiastelingen van deze gelegenheid gebruik.

De run door het kas van meerdere ronden is voor de renner en toeschouwer een belevenis. De teeltomstandigheden voor de jonge planten maken een vochtige omgeving met hogere temperaturen.

Deze klimaatverschillen dwingen de lopers diep te gaan en goed hun energie te doseren.Voor de kinderen zijn er vele activiteiten op het grote plein, schminken, knutselen, tekenen en andere spelactiviteiten. Kijk voor alle uitslagen op: www.leoammerlaan.nl/loop
De basisgedachte van de Leo Ammerlaan-loop is het steunen van goede doelen met een energiek evenement. De opbrengst van dit jaar is € 7.000,- en komt dus geheel ten goede aan Stichting Baobab Kids en Stichting Lach voor een Dag.

De Stichting Lach voor een Dag organiseert een compleet dagje uit naar het theater voor ernstig zieke kinderen. Tijdens deze dag kan het kind samen met het gezin en een vriendje/vriendinnetje even alle zorgen rondom zijn of haar ziekte vergeten.
De Stichting Baobab Kids zet zich in voor kansarme kinderen in Malawi.