Bezorgers- en lezersleed: kan de Nieuwjaarsfooi anders?

Coby Fritz uit Ypenburg wordt er niet helemaal goed van. Van al die bezorgers van krantjes en folders die als een gek op de deurbel staan te drukken om haar tegen betaling een gelukkig Nieuwjaar te wensen. Het gaat natuurlijk niet om het gelukkige Nieuwjaar van de lezer(es) maar om de fooi voor al die keren in wind en wind trouw (?) het krantje bezorgen. Is daar niet iets anders voor te bedenken, vraagt Coby zich af.
"Meestal zit ik boven aan de PC en voordat hij met gevaar voor lijf en leden beneden ben, is de ongeduldige bezorger alweer verdwenen naar de volgende voordeur met het volgende belletje, waar dan hopelijk wel een bewoner/lezers achter vandaan komt", aldus vrij vertaald haar ergernis.
Coby zou wel eens willen weten hoe de gemiddelde lezer van Telstar/Eendracht daar tegenaan kijkt. Is zij de enige met al die ergernis? Is het nog wel van deze tijd om doodgemoedereerd de deur open te doen? De politie waarschuwt immers ook dat je beter niet zomaar kunt opendoen als de bel gaat! Ze gunt de goede bezorgers die in weer en wind hun werk doen heus hun fooi, maar ze vraagt zich af: kan het niet anders?