Leroy Smit in actie op het beachhandballveld. Foto Karin Smit
Leroy Smit in actie op het beachhandballveld. Foto Karin Smit

Leroy Smit in selectie EK Beachhandball U17

Sport 627 keer gelezen

Pijnacker - Volgende week vliegt handbalkeeper Leroy Smit met Oranje U17 naar Kroatië om voor Nederland uit te komen op het Europees kampioenschap Beachhandball onder 17 dat gespeeld wordt van 16 tot en met 18 juni.

Vorig jaar viel hij nog vlak voor het EK U16 af, maar Leroy is nu door de bondscoaches Dennis Heuvelmans en Danny Baaijens toegevoegd aan de definitieve selectie U17 die bestaat uit spelers vanuit het hele land. Oliveo Handbal is er trots op dat hun keeper in de selectie is opgenomen. Nederland U17 heeft een zware loting getroffen in poule C met  Italië, Rusland, Kroatië en Roemenië. In het voortraject is hard getraind in Oosterhout en Raamsdonksveer en er zijn meerdaagse trainingsstages geweest.  Het weekend voor het EK worden op het beachveld van het Rotterdamse Snelwiek de laatste puntjes op de i gezet. Het  EK is te volgen via de EHF-livestream.

Bekerfinales
Zondag 11 juni organiseert Oliveo Handbal de finales om de Zuid-Hollandse beker op het complex van Het Nest. Zowel HB1 als HA1 staan in de finales. HB1 speelt om 13.15 uur tegen het Haagse Hellas en HA1 gaat om 15.45 uur de strijd aan tegen het Rotterdamse HAR&O om de Ruud Adema Bokaal. E5 hoopt zondag ongeslagen veldkampioen te worden bij SOS-Kwieksport.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant