Afbeelding

DSVP verliest streekderby

Sport 430 keer gelezen

In het begin van de wedstrijd zag het er niet naar uit dat DSVP van DWO zou verliezen. In de tweede minuut was het namelijk al raak. Uit een vrije trap van Bas van der Meide, was het Jim Jense die bij de tweede paal de DWO keeper het nakijken gaf. 1-0.

De Zoetermeerders zochten direct de aanval waardoor de gelijkmaker niet uit kon blijven. Bij de eerste beste kans werd het schot nog voorlangs geschoten.
De daarop volgende aanval was wel raak, een voorzet werd door de achterhoede van DSVP niet goed weggewerkt en uit de rebound scoorde DWO de 1-1.

Daarna golfde het spel heen en weer zonder echte grote kansen. Totdat DWO, bij het druk zetten op de DSVP verdediging, een voorzet in de 16 op de arm van Tobias Philipp zag belanden. De scheidsrechter aarzelde geen moment "strafschop". Deze werd resoluut ingeschoten 1-2, wat tevens de ruststand was.

Direct na aanvang van de 2e helft werd door kunst en vliegwerk van keeper Bénard met assistentie van Gerben van Rossum de 1-3 voorkomen. Toch kwam de 1-3 tot stand.
Een lange hoge bal vanaf links kwam voor de goal van DSVP en omdat de DWO spits net iets eerder bij de bal was dan keeper Tom Bénard kopte hij deze de bal over hem heen in het doel.

DSVP kwam toch nog aan zijn tweede doelpunt en wat voor één. Nick Jense kreeg de bal op het middenveld en zag de DWO goalie te ver voor zijn doel staan en met een schitterende lob van af 25 meter maakte hij de 2-3.

Iedereen ging er weer voor, want misschien zat er nog meer in het vat. Doch dit duurde niet lang, want Bas van der Meide ontving zijn tweede gele kaart en kon hij vertrekken richting de kleedkamer.
Met nog een kwartier te spelen werd laatste man Matthijs van Horssen naar voren gedirigeerd, helaas met onvoldoende resultaat en na 4 minuten extra tijd floot de scheidsrechter af en was DWO drie punten rijker en had het DSVP op de ranglijst gepasseerd.