Uitblinker Rick van de Blink ontkurkt de champagne. (foto: Marcel de Bakker)

Sprookje Avanti gaat gewoon door

Sport 443 keer gelezen

Groningen - In de beslissende Play-Off wedstrijd tegen Nic / Alfa College heeft Avanti de thuisploeg voor de tweede maal verslagen. De korfballers van Avanti mogen zich nu opmaken voor de Hoofdklassefinale tegen het KCC / SO Natural zaterdag 25 maart in Papendrecht om 20:00. Winst betekent een plekje in de Korfbal League, de korfbal Eredivisie.

Grote man bij Avanti is Rick vd Blink. Coach Erwin vd Putte laat Rick een groot deel van de wedstrijd op de bank zitten, maar op de beslissende momenten staat hij in de spits. Na een flinke achterstand van 14-9 bij rust komt Avanti sterk terug in de tweede helft. Nikki van Trigt en Manon Ballings schieten Avanti voor het eerste weer op voorsprong bij 17-18. In een bloedstollende slotfase mist Rick een strafworp bij een achterstand van 20-19. Maar met daarna drie afstandtreffers schiet hij Avanti toch naar de Hoofdklassefinale. Eindstand 20-22.

Doelpunten: Rick van den Blink (8), Jordi van Zuidam (6), Stefan Hogervorst (4), Manon Ballings, Sijmen van den Bergh, Meike Noorlander en Nikki van Trigt.