Thomas Reijgersberg scoort de 21-22 en het Avanti-legioen viert feest.

Avanti verliest en gaat opnieuw naar Groningen

Sport 194 keer gelezen

Pijnacker - In een volgepakte sporthal De Viergang is het korfbalvereniging Avanti niet gelukt om al in de tweede wedstrijd van de "best of three"-serie een plaats in de hoofdklasse-finale af te dwingen.

Na de winst vorige week in Groningen kwam het in Pijnacker net één doelpunt tekort. Dinsdag 21 maart wacht om 20.30 uur de allesbeslissende wedstrijd wederom in Groningen. Na de verrassende 21-25 winst vorige week bij Nic kon Avanti het in eigen huis afmaken. Maar liefst 800 toeschouwers zagen Avanti in de beginfase de voorsprong nemen (5-2). Toch had de ploeg van coach Erwin van der Putten moeite om tot goede aanvallen te komen door de verdedigende druk van Nic. Aan het eind van de eerste helft was de stand alweer gelijk getrokken (8-8) en wist Nic zelfs met een drie doelpunten voorsprong de rust in te gaan (8-11).

Lange tijd kon Nic deze voorsprong in de tweede helft consolideren. Vijf minuten voor tijd kwam Avanti met een laatste krachtsinspanning nog gevaarlijk dichtbij tot 21-22. Ondanks het feit dat Avanti nog kansen kreeg op de gelijkmaker (en daarmee een verlenging), ontbrak de echte scherpte om dat te realiseren. Eindstand 21-22. Zowel Avanti als Nic hebben een wedstrijd gewonnen waardoor dinsdag 21 maart in een derde wedstrijd de beslissing moet vallen wie de hoofdklasse-finale aankomende zaterdag in Papendrecht gaat spelen.