Afbeelding

Niels Kouwenhoven kan met Oliveo 2 kampioen worden

Sport 1.505 keer gelezen

Het routineteam Oliveo 3 is al kampioen en vandaag kan Oliveo 2 ook de vlag in top hijsen. Thuis tegen FCB-HWD uit Rotterdam volstaat een puntje vooral Oliveo 2 dat negen punten los staat.

Toevallig of niet is FCB-HWD de enige tegenstander waarvan Oliveo dit jaar heeft verloren. De mannen van trainer Martijn Langstraat zijn dus gewaarschuwd en mogen er niet te makkelijk over denken. Maar ook weer niet te gespannen zijn; dat kan averechts werken.

De 23-jarige middenvelder Niels Kouwenhoven, die het naar eigen zeggen vooral moet hebben van zijn zuivere passing over de grond en door de lucht, vertelt dat de wedstrijd en het naderende kampioenschap enorm leeft in de groep.

“Veel jongens zijn al heel lang niet meer kampioen geworden, dus logisch dat het leeft. Natuurlijk hebben we heel veel zin in een kampioensfeestje. Het is ook leuk dat we thuis spelen, dus thuis kampioen kunnen worden. Na ons speelt het eerste om 15.00 uur tegen Neptunus-Schiebroek, dus we rekenen op flink wat publiek.”

Niels is zijn hele leven al aan Oliveo verbonden als voetballer. Begonnen in de F Cees speelde hij in de F7 en de F2 en daarna al heel snel in de hogere jeugdteams. De zoon van docent Pierre Kouwenhoven heeft het geweldig naar zijn zin bij Oliveo.

De laatste jaren speelde hij doorgaans in het tweede maar dit jaar ook in het eerste. Het grootste verschil is het speltempo. “In het tweede kun je vaak rustig opendraaien als je op het middenveld een bal krijgt, terwijl er in het eerste meteen een vent in je nek zit. Je moet gewoon sneller handelen”, aldus Niels die altijd enorm zijn best doet. In het eerste maar ook in het tweede.

“Natuurlijk probeer je als voetballer zo hoog mogelijk te komen en vind ik het leuk om in het eerste te spelen. Maar laat me vandaag maar gewoon lekker in het tweede spelen en proberen de wedstrijd te winnen en kampioen te worden. Een gelijkspel is voldoende maar daar moeten we ons niet op richten. Gewoon ons eigen spel spelen, de wedstrijd winnen en dan volgende jaar een klasse hoger spelen met het tweede. Dat is goed voor de aansluiting tussen 1 en 2”, aldus Niels die als contentmarketingman bij het ‘wedbedrijf’ BetCity werkt.

En dus durft Niels wel een gokje te wagen omtrent de uitslag van de kampioenswedstrijd. “De groep is goed scherp, dus ik houd het op 3-1 voor Oliveo!"


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant