Afbeelding

SV Nootdorp weet nu wel te winnen van RKDEO

Sport 1.433 keer gelezen

Op een warme en zonnige zaterdagmiddag op sportpark Centrum werd de tweede Nootdorpse derby gespeeld tussen RKDEO en SV Nootdorp. Waar het eerder dit seizoen 1-2 werd voor RKDEO, wist nu SV Nootdorp aan het langste eind te trekken met dezelfde uitslag. Met een beetje geluk wist verdediger Peter LoMonaco de winnende binnen te tikken. ‘’Dit is echt heerlijk, echt heel lekker’’, aldus matchwinner LoMonaco. ‘’Wij hebben de punten keihard nodig, dus super lekker deze overwinning’’, voegde zijn trainer Jeroen Struijs er aan toe.

De eerste tien minuten waren voor de ploeg van Struijs. Toen kwam Nootdorp dan ook verdiend op voorsprong. Via een vrije trap van Jop Verhagen werd het 0-1. Na die openingstreffer kwam RKDEO beter in de wedstrijd. Dat resulteerde in de snelle gelijkmaker. Op aangeven van Olaf Kramer was daar Sven van Noppen met de 1-1. ‘’De eerste tien minuten waren heel slecht’’, analyseerde RKDEO-aanvoerder Tommy Simonis de eerste helft. ‘’Het was gewoon niet goed. Na de 0-1 herpakte wij ons wel en spelen we ze 35 minuten lang van het kastje naar de muur’’.

‘’De eerste tien minuten waren de slechtste van dit seizoen’’, zei verliezend RKDEO-trainer Wesley Epskamp. ‘’We vergeten voor de rust op voorsprong te komen’’. Via Van Noppen had de thuisploeg de grootste kansen voor de rust om de, op dat moment, de verdiende 2-1 te maken. ‘’Wij hebben heel veel kansen gehad, helaas niet benut’’, aldus Epskamp. Na de rust was het van beide kanten slecht. Nootdorp trok uiteindelijk aan het langste eind na een kluts goal.

Kluts

Via het hoofd van Nootdorp-verdediger Rodney Ebing kwam de bal bij LoMonaco. Waar in eerste instantie RKDEO-keeper Huub Koning kon redden kon hij dat in de rebound niet meer. ‘’In de kluts uiteindelijk alsnog een doelpunt’’, lachte de matchwinner na afloop. ‘’Na de rust misschien maar één kans gehad, maar wel gelijk een doelpunt. We zitten nu aan de goede kant van de streep’’, zei Struijs. Al moest de trainer van Nootdorp wel toegeven dat een gelijkspel iets terechter was geweest. ‘’Op basis van de tweede helft zeker ja. Maar zoals ik al zei, we zitten nu aan de goede kant. Dit moeten we doortrekken, het zit allemaal mee op dit moment.’’

Peter LoMonaco was het met zijn trainer eens. ‘’Het was een gelijkopgaande wedstrijd denk ik. Alleen nu trekken wij hem wel over de streep. De laatste wedstrijden zijn finales voor ons. Dit was er eentje, met een extra randje. Extra lekker om deze te winnen’’. Nootdorp zit nu in een goede fase, en wonnen zaterdag voor de vierde keer op rij. ‘’Het goede gevoel is er weer en dat is ook veel waard. Op naar volgende week, LFC-uit’’, sloot LoMonaco af.

Pijnlijk

Na afloop was het chagrijn groot bij RKDEO. ‘’Heel pijnlijk, vooral de manier waarop het allemaal gebeurde’’, vertelde Epskamp. Simonis sloot zich daarbij aan. ‘’Dit is heel kut, dit verlies. Kan echt niks anders bedenken’’. Op de vraag of de goals vielen door individuele fouten van RKDEO waren ze het beide eens. ‘’Zoals jij het al zei’, begon Simonis. ‘’Bij de 1-0 ging onze doelman de fout in, en bij de 1-2 valt hij via de kluts binnen. Door fouten van onszelf vallen de doelpunten’’. ‘’Twee individuele fouten bij beide goals, als team gefaald vandaag. Nootdorp kwam niet goed voor de dag vandaag, maar wij waren nog minder’’, aldus Epskamp.

‘’Op basis van de eerste helft was een gelijkspel verdiend geweest’’, ging Simonis verder. ‘’Bij hun zag je echt de wil om te winnen, iedereen ging ervoor. Ik wil niet zeggen dat het bij ons niet zo was, we vergaten na de rust te voetballen’’, was hij eerlijk. Waar de blik eerst omhoog stond, moet die nu langzaam naar beneden bij RKDEO. ‘’In de kleedkamer net gezegd dat we nu moeten uitkijken voor de nacompetitie plekken. De feiten liegen niet’’, zei Epskamp. ‘’We moeten nu wel. Het was nooit de bedoeling het zover te laten komen. Het zit al een paar weken niet mee’’, sloot Simonis af.

Verslag: Sander van Venetië
Foto’s: Ria Wilschut