Foto: Carlo Bol
Foto: Carlo Bol

ADO Den Haag Clinic bij DSVP: een dag vol voetbalplezier en herinneringen

Sport 1.142 keer gelezen


Op een geweldige zondag bij DSVP vond de ADO Den Haag clinic plaats voor meisjes tot en met O13 leeftijd. Om 8.45 uur waren de speelsters en de staf van MO16/MO17 van ADO Den Haag al aanwezig en werden de oefeningen uitgezet op veld 1 van DSVP. Rond 10 uur waren de meeste meisjes aanwezig en konden ze eerst lekker een balletje trappen samen met de speelsters van ADO Den Haag. In de kantine was ook een stand met ADO Den Haag kleding en ballen, die te koop werden aangeboden en gretig aftrek vonden. Ook Girl Power Radio was aanwezig, de hoofdsponsor van ADO Den Haag en tevens sponsor van een flink aantal teams bij DSVP en andere verenigingen.

Om 10.15 uur werden alle speelsters in de middencirkel bij elkaar geroepen en werd uitgelegd wat de bedoeling was. De bijna 70 deelneemsters (waarvan bijna 50 van DSVP) werden in 6 groepjes verdeeld. ‘s Ochtends werden 6 verschillende oefeningen afgewerkt. Voor de keepsters was er een apart stuk op veld 8 ingericht, zodat zij hun eigen programma konden afwerken. Het betrof oefenstof die ook bij ADO Den Haag wordt gebruikt. De speelsters van ADO Den Haag waren verdeeld over de groepjes en hebben de meisjes met veel plezier en enthousiasme begeleid. Goede tips en aanwijzingen werden door hen uitgedeeld, zoals zij ongetwijfeld zelf ook van hun trainers krijgen.

In de pauze, waarin ook fruit werd uitgedeeld gesponsord door de Jumbo uit Delft, werd er een kleine quiz gedaan met de deelneemsters. De vragen over feiten van ADO Den Haag vrouwen waren soms ook voor de aanwezige speelsters van ADO Den Haag best lastig.

‘s Middags waren er op 6 veldjes wedstrijdjes voor de verschillende leeftijdsgroepen om het geleerde in de praktijk toe te passen. Voetballen leer je tenslotte door te voetballen, dus ook dit was een goede manier om beter te kunnen worden. Maar vooral zagen we dat de meisjes met heel veel plezier lekker bezig waren. En dat is het allerbelangrijkste. Om 13.30 uur werd in de middencirkel van veld 1 de clinic afgesloten door Marten Glotzbach. Hij vroeg terecht een applaus voor de speelsters van ADO Den Haag, maar zeker ook voor alle deelneemsters.

De opbrengst van deze dag zal door ADO Den Haag MO16 en MO17 gebruikt worden voor hun trainingskamp in Spanje. Op 28 maart vertrekken ze om te trainen en te spelen, maar vooral ook om met heel veel plezier nieuwe herinneringen te gaan maken.

Zo was deze dag ook een mooie gelegenheid voor de deelneemsters om herinneringen te maken. Natuurlijk danken we alle vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt, onder andere het barpersoneel en degenen die de kantine hebben geopend en gesloten!

Wil je ook voetballen? Vraag een proeftraining aan via de site van DSVP en kom sfeer proeven.

Bekijk alle foto’s hier: photos.app.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant