Foto: archief
Foto: archief

Ingezonden: een pluim voor onze Plus!

Ingezonden 2.600 keer gelezen

In een tijd waarin alles snel moet gaan, levert de Plus wekelijks boodschappen aan drie hoogbejaarde dames in Delfgauw. Deze dames zijn onbekend met de computer en worden wekelijks gebeld. 

Zo’n gesprek gaat als volgt: ‘Goedemorgen, ik moet eerst even de televisie wat zachter zetten’. Ja, en dan volgt het lijstje met boodschappen en bij elk item is er wel een opmerking welk product er specifiek gewenst wordt en welke vooral niet. 

Zo’n gesprek duurt minstens wel 5 minuten en ik maakte ook mee dat het lijstje boodschappen van de vorige week was opgenoemd en bij die ontdekking, begon het hele ritueel weer opnieuw. Vol geduld werden de boodschappen genoteerd. In een tijdperk dat bezorgers de pakjes in de regel voor de deur leggen, belt men van de Plus gewoon aan en wacht met geduldig tot de deur geopend wordt. Ook voor het uitpakken van de boodschappen, het terug nemen van de kisten en de betaling is er tijd. Ik heb deze sociale kant van Sabine Zondag met haar Plus altijd met bewondering waargenomen. 

Maar nu is mama overleden en wordt er aangebeld en is er een condoleancekaart met een hele grote bos bloemen van de Plus. Ik wil Sabine en haar team bedanken voor hun sociale hart en oprechte betrokkenheid. 

Josje Duyndam


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant