Afbeelding

Angela Ripken wint komkommersorteerwedstrijd

Algemeen 3.635 keer gelezen

Angela Ripken heeft vandaag de 57ste komkommersorteerwedstrijd in de historie van de Nootdorpse feestweek gewonnen. Een andere Angela, Angela van Bohemen, werd tweede.

Stefan Wubben eindigde als derde en Peet Ripken – de pa van Angela – werd vierde. De eerste vier hadden twee fouten waardoor het te raden gewicht van de superkomkommer uitsluitsel moest geven. Angela Ripken zat er het dichtste bij. Er deden rond de 200 mensen mee aan dit stukje Nootdorpse folklore

Het was weer bar gezellig in de grote feesttent achterop het kermisterrein. Jan van der Sman was er weer met pentekeningen. De bezoekers moesten op allerlei tekeningen het aantal schoorstenen tellen. De uitkomsten varieerden van twaalf stuks tot vijftig. Het goede aantal was 33 en dat werd 'ontdekt' door zestien mensen. Na loting eindigde de Nootdorpse Pijnackernaar Henk Boon als winnaar.

Ook was er volop strijd bij het bloemschikken. Nancy den Hollander won bij de jeugd en Sandra van den Bosch bij de volwassenen. De mooiste Biedermeijer was van Anita van der Stap. De overall winnaar was de jeugdige Marit van Galen die volgens de deskundige jury een bloemstukje had gemaakt dat een verbluffende combinatie was van kleuren en vormen.

De organisatoren bedankten alle vrijwilligers en vooral ook de sponsoren, zoals Aweta, GroenRijk Jaap de Baat, De Ruiter Seeds, Van Nature, Melman, Gerbera United, Mertens, Kwekerij Vicini, Harry Wubben, Eijco, Willem Brouwer, Henk van der Ploeg, Hot Pepper en Jaco van Dijk!

De Nootdorpse Feestweek duurt nog tot en met morgen. Vanavond zou er vuurwerk zijn maar dat gaat vanwege de harde wind niet door. De Omgevingsdienst Haaglanden geeft geen toestemming maar geen Nootdorper die daar van wakker zal liggen!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant