Afbeelding

Carpaal Tunnel Centrum Zuid-Holland geopend

Algemeen 2.912 keer gelezen

De Stationsstraat nummer 1 in Pijnacker is het adres voor alle patiënten die klachten hebben zoals pijn, tintelingen (al dan niet 's nachts), doof gevoel en krachtverlies in de handen, vaak veroorzaakt door een beknelde of gezwollen zenuw, beter bekend als het Carpaal Tunnel Sydroom (CTS). Mark en Ingeborg van Engelen hebben het regionale Carpaal Tunnel Centrum Zuid-Holland geopend. De behandelingen worden uitgevoerd met de Phystrac en zijn in 80 procent van de gevallen een prima alternatief voor een operatie. Na 12 à 13 behandelingen die ongeveer tien minuten duren verdwijnen in de meeste gevallen de klachten.

"De klachten komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen, dit heeft te maken met de hormonale component. We zien vaak een piek van de klachten tussen de 40 en 60 jaar. We zijn ons in dit ziektebeeld gaan specialiseren. Naast de reguliere behandelingen die we natuurlijk blijven geven met onze medewerkers is het Carpaal Tunnel Centrum een perfecte aanvulling in Zuid-Holland. Mensen komen van heinde en verre naar ons toe", zo vertelt Ingeborg die zorgt voor de marketing van de Fysiotherapie praktijk van haar man Mark. Haar klantgerichte manier van denken heeft er ook voor gezorgd dat er ruime openingstijden zijn, dus ook op zaterdag. Fijn voor werkende mensen, maar ook voor overbelaste moeders die in het weekend ruimte in de agenda hebben.

Door tractie ruimte krijgen
Hoe de Phystrac werkt tegen CTS-klachten legt fysiotherapeut Mark uit: "Het Phystrac-tractieapparaat maakt handig gebruik van de zwaartekracht. De onderarm en de elleboog worden met fixatiebanden op de juiste plaats gehouden, terwijl de band om de pols is bevestigd aan een gewichtsmechanisme. Zo kan op een gecontroleerde manier en heel gedoseerd tractie (trekkracht) worden gegeven aan de onderarm en pols. Het gevolg van deze beweging is dat de bij CTS betrokken spieren en ligamenten (een band van bindweefsel om een gewricht) kunnen ontspannen. De druk in de carpaal tunnel neemt af, waardoor de afgeklemde zenuw (nervus medianus) weer ruimte krijgt en de klachten afnemen. Tijdens deze behandelingen, een aantal keer per week, kun je gewoon door blijven functioneren. Iets wat na een operatie niet kan. Uiteraard kijken we samen met de patiënt waar de oorzaak van de klachten ligt en geven advies hoe deze te voorkomen. We doen deze behandelingen al geruime tijd en de resultaten zijn bij velen blijvend. Een doorverwijzing van de huisarts is tegenwoordig niet meer nodig. Een afspraak maken kan via de telefoon, via de website, of via facebook.

www.carpaaltunnelcentrum.nl 015-3030259

www.fysiotherapie-pijnacker-centrum.nl 015- 3698350

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant