Met vereende krachten werd het terreintje op de hoek van de Hofweg en het fietspad ingezaaid met bloemenzaad dat op termijn een vlinderidylle moet worden.
Met vereende krachten werd het terreintje op de hoek van de Hofweg en het fietspad ingezaaid met bloemenzaad dat op termijn een vlinderidylle moet worden.

Aanleg idylle Hofweg Nootdorp

Actueel 1.104 keer gelezen

Onlangs zijn de Vlinderstichting, diverse bewoners van 's-Gravenhout en mensen van de gemeente Pijnacker-Nootdorp druk bezig geweest met de aanleg van een zogenoemde vlinderidylle.

Het betreft een stuk grond aan de Hofweg, grenzend aan het wandelbos Laakweg. Het is in de hoek van de Hofweg en het nieuwe fietspad langs de spoorlijn. Met vereende krachten werd een bloemenmengsel ingezaaid. Ook een aantal kinderen uit de woonwijk 's Gravenhout hielp mee. De Vlinderstichting had tussen de werkzaamheden door een drankje en een chipje in de aanbieding. Er was zelfs een sixpack met Leffe Blond. Ze hebben smaak bij De Vlinderstichting, die in het hele land actief is met de aanleg van idylles. Idylles zijn bloemrijke plekken voor vlinders, bijen en mensen. Het zijn plekken waar inheemse meerjarige planten worden gezaaid, die thuishoren op die grondsoort.

Dat zaaien kan niet met een zaaimachine, omdat de zaden allemaal verschillend van grootte zijn. Het kan ook prima met de hand en dat bleek woensdagmiddag wel. De klus was in een half uur geklaard. Omdat er meerjarigen zijn ingezaaid, zal het volgend jaar nog niet heel erg kleurig zijn en zal er ook een aantal keren gemaaid worden. Maar de jaren daaropvolgend zullen er veel bloeiende kruiden groeien van het voorjaar tot het najaar, die zorgen voor voedsel voor vlinders en bijen door het hele seizoen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant