Foto: Telstar
Foto: Telstar

Negen fietsendieven opgepakt

Regio 3.058 keer gelezen

Regio - De recherche en het Flexteam van het politiedistrict Den Haag Zuid hebben tijdens een geplande actie negen verdachten aangehouden op verdenking van heling dan wel diefstal van fietsen.

De aangehouden personen betreffen twee vrouwen en zeven mannen en zijn afkomstig uit Polen en Den Haag. De verdachten zijn tussen de 20 en 39 jaar. Vijf hoofdverdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en zijn in bewaring gesteld. De recherche was in juli een onderzoek gestart nadat zij informatie hadden ontvangen over de vermoedelijke diefstal van fietsen en het transporteren van de rijwielen vanaf een woning aan de Nunspeetlaan in Den Haag. Bij de woning werden met enige regelmaat fietsen gebracht en vervolgens ingeladen in meerdere voertuigen.

Netwerk
De recherche heeft verder onderzoek gedaan naar deze praktijken en kreeg meer zicht op verdachten en de gebruikte voertuigen. Uit het onderzoek bleek dat er sprake was van een netwerk van Polen die binnen de eenheid Den Haag op grote schaal fietsen wegnamen. Het netwerk werd aangestuurd door de bewoners van de Nunspeetlaan. Zij gaven diverse andere Polen de opdracht om fietsen te stelen of fietsen op te halen die 'koud' waren gezet. De fietsen werden veelal op internet te koop aangeboden op een Poolse Marktplaatssite. Ook werden verschillende keren fietsen op bestelling opgehaald bij de woning. In de aanloop naar de actiedag werden afgelopen twee weken tijdens controles van verdachten meerdere fietsen onderschept. Tijdens het onderzoek werden 30 fietsen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn in beslaggenomen. De recherche nam ook valse framenummerstickers, inbrekerswerktuigen, geld en een kleine hoeveelheid drugs in beslag.

Flexteam
Het Flexteam wordt ingezet ter ondersteuning van de politieteams en de (districts)recherche met onder andere korte en gerichte acties bij veiligheidsproblemen zoals; drugsoverlast, woninginbraken, zakkenrollerij. De verdachten worden verder verhoord en zitten nog vast.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant