Foto: Martijn Mastenbroek
Foto: Martijn Mastenbroek

Onderzoek naar grondprijzen in november afgerond

Actueel 835 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De gemeente Pijnacker-Nootdorp brengt al zeker tien jaar (maar waarschijnlijk langer) structureel gemiddeld zo'n dertig procent te weinig in rekening voor bouwgrond. Het gaat om tientallen miljoenen euro's. Dat beweert een ambtenaar van de gemeente die van 2006 tot voorjaar 2017 bij de gemeente werkzaam is geweest.

De ambtenaar is enkele maanden geleden 'eervol' ontslagen, nadat hij in het voorjaar van 2015 als 'klokkenluider' vergeefs aan de bel had getrokken bij het College van Burgemeester en Wethouders. Hij stelt dat er nooit grondig onderzoek is gedaan naar zijn bevindingen. Dit onderzoek komt er na publicaties in de Telstar/Eendracht alsnog.

In een brief valt te lezen dat in november de bevindingen worden aangeboden aan de raad. Eerder gaf wethouder José van Egmond aan dat het onderzoek al september van dit jaar zou zijn afgerond, maar die deadline kan niet worden gehaald door de vakantieperiode. Van Egmond is dan zelf al aan de slag als burgemeester van Reimerswaal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant