Pia Legerstee (midden) geflankeerd door twee andere fotografen: Liesbeth Bergen en Gerard Nijboer. Foto: Martijn Mastenbroek
Pia Legerstee (midden) geflankeerd door twee andere fotografen: Liesbeth Bergen en Gerard Nijboer. Foto: Martijn Mastenbroek

Delfgauwse fotografe in landelijke tv-serie

Actueel 1.582 keer gelezen

Delfgauw - Dorpsgenoot Pia Legerstee gaat meewerken aan een wetenschappelijk tv-programma van de NTR. De bekende weer- en natuurfotografe levert onder andere haar prachtige wolkenfoto's aan.

Het werk van de Delfgauwse is al vrijwel elke week te bewonderen in de landelijke en regionale weerberichten. "Het gaat om 13 nieuwe afleveringen waarin ze aan het einde van het programma foto's van mijn 'weerwolken' gaan gebruiken", vertelt ze. Pia wordt in de serie bijgestaan door een fotograaf van het KNMI en een fotograaf (een wolkenexpert) uit Engeland, ieder met zijn eigen foto's en expertise/specialiteit.

"Na wekenlange voorbereiding, interviews, mails en telefoontjes, plus het maken van een portfolio, ligt de planning een beetje klaar voor de draaidag volgende week", laat ze opgetogen weten. De opnames zullen onder andere plaatsvinden in haar eigen lokale polder. "Spannend natuurlijk, aar een fantastische uitdaging en ik heb er heel veel zin in!" De uitzendingen zullen te zien zijn vanaf begin september tot half november op donderdagen tussen 19.00 uur en 20.00 uur op NPO2.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant