Gerard Verhagen en Margriet van Tilburg gaan ervoor.
Gerard Verhagen en Margriet van Tilburg gaan ervoor.

Mirror timmert aan de weg met schooltassen van Eastpak

Algemeen 2.495 keer gelezen

De schoolvakanties zijn net begonnen maar veel scholieren willen toch zo snel mogelijk paraat zijn voor het nieuwe schooljaar, zeker de nieuwe brugklassers die de basisschool verruilen voor het voortgezet onderwijs. Zij gaan massaal naar Mirror aan het Raadhuisplein in Pijnacker om daar een schooltas van Eastpak aan de schaffen. "Die gaat niet één jaar mee maar je hele schoolloopbaan", zegt Gerard Verhagen.

Samen met zijn partner Margriet van Tilburg runt hij de winkel die van alles te bieden heeft. In elk geval altijd de nieuwste rage: die ligt op de toonbank. Het betreft zogenoemde 'spinners' die populair zijn bij kinderen van vier jaar tot en met 'bedaagde' vaders. In de week voor Vaderdag werden er heel wat verkocht. 'Telefoongrepen' is ook zo'n typisch product waar Mirror op in speelt.

Mirror heeft van alles te bieden. Natuurlijk heel veel tassen waarbij leer er steeds meer in komt. Ook is er een enorme verzameling gelegenheidskaarten. En ook fournituren in de vorm van ritsen, garen, naalden, enzovoort. Zonnebrillen en overzetbrillen. Vergeet ook niet de batterijen. De laatste tijd is de verkoop daarvan wat minder maar nog altijd heeft Mirror verreweg de meest scherp geprijsde kwaliteitsbatterijen van Pijnacker. Ook van de stomerijservice wordt veel gebruik gemaakt. We zien ook een flinke collecte portemonnees en schoenen.

Gerard Verhagen is blij dat zijn vriendin Margriet van Tilburg er helemaal achter staat. Ze heeft dertig jaar kantoorwerk gedaan en negen jaar met veel plezier bij Post NL gewerkt maar het winkelwerk vindt ze ook heel leuk om te doen. Klanten goed van dienst zijn en tevreden de winkel uit laten gaan, dat is de uitdaging.

Het winkelwerk is ook heel gevarieerd. Zeker als je de avond van tevoren pas met elkaar afstemt wie er in Pijnacker gaat 'staan' en wie in Delft. In winkelcentrum In de Hoven heeft Gerard namelijk nog een tweede winkel: Mirror Shoes en Bags. Is een kleinere winkel met een heel ander publiek maar ook heel leuk om te doen, zeggen Gerard en Margriet.

De concurrentie is best groot en het is hard werken voor Gerard en Margriet maar toch hebben ze besloten om weer een contract aan te gaan voor vijf jaar met hun winkel in Pijnacker die binnenkort net als het hele winkelcentrum Ackershof 2 het vijfjarig bestaan viert. Er is misschien nog niet zo heel erg veel te vieren, aangezien de eerste vijf jaar best moeizaam waren voor het tweede deel van het winkelcentrum van Pijnacker. Gerard en Margriet bekijken het graag van de positieve kant.

Gerard: "Het was moeilijk, het moet drukker, er moet meer loop in komen, maar er wordt aan gewerkt om het winkelcentrum meer aantrekkingskracht te geven. Binnenkort verwacht ik dat we echt stappen voorwaarts gaan maken met z'n allen. Misschien komt er een supermarkt bij. Ik ben optimistisch en blijf ervoor gaan."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant