Afbeelding

Wethouder opent natuur- en educatietuin bij de Waterwilg

Actueel 1.457 keer gelezen

Wethouder Bernard Minderhoud opende deze week, tijdens de jaarlijkse viering van de verjaardag van directeur Marijke Paap, de natuur- en educatietuin op het schoolplein van basisschool de Waterwilg. De tuin draagt bij aan een Gezonde School in wording.

Er werd in aanwezigheid van ruim 600 leerlingen, leerkrachten, enkele ouders, school- directeur en Gezonde School adviseur van de GGD, de natuur- en educatietuin geopend door wethouder Bernard Minderhoud. Hij wenste de kinderen veel leer- en speelplezier in de tuin. Een natuur- en educatie tuin dient verschillende doelen, namelijk het stimuleren van bewegen, leren over planten en kruiden en leren over tuinieren. Er is onder andere een insectenhotel, een plek om met een groepje te zitten, een palenbos en groente tuin waarin leerlingen in kunnen werken.

De Waterwilg werkt al jaren aan de gezondheid van haar leerlingen, wil ook volgens de Gezonde School-aanpak gaan werken en een officieel Gezonde School worden. School kiest hiervoor het thema natuur en milieu en wordt hierbij ondersteund door de GGD Haaglanden. School is ook al een afvalvrije school en zet zich met verschillende partijen in op het gebied van een duurzaam leven.

Image and video hosting by TinyPic

Er volgde nog een belangrijke verassing voor een leerling uit groep 5. Hij gaat de Alp d'uez beklimmen op zijn fiets en ontving hiervoor van school een cheque t.w.v. 750 euro met een zak vol lege flessen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant