Afbeelding

Voetbal in Nootdorp

Sport 787 keer gelezen

De Nootdorpse clubs speelden afgelopen weekend de laatste reguliere competitie wedstrijd van dit seizoen. SV Nootdorp wacht nog het toetje van de nacompetitie en RKDEO moest zondag nog punten halen om de gehate P/D-wedstrijden te ontlopen.

De wedstrijd van SV Nootdorp tegen Vitesse Delft stond in het teken van "heel houden" en geen kaarten oplopen. Spelers die terugkwamen van blessure kregen speelminuten om fit te worden. SV Nootdorp begon goed, al binnen 5 minuten liep Nick Sleeking de bal tussen de palen na een voorzet van Polino Luiza. Binnen een half uur spelen verdubbelde Marcley Manuela de score en leek SV Nootdorp op rozen te zitten. Na de doelwisseling probeerde Vitesse Delft nog wel wat terug te doen en scoorde na 5 minuten spelen de aansluitingstreffer.

De rest van de wedstrijd werd door SV Nootdorp vakkundig uitgespeeld en gaf geen enkele kans meer weg aan Vitesse Delft. Zelf kreeg het in de slotfase nog enkele uitgelezen kansen maar verzuimde te scoren. Dinsdagavond heeft SV Nootdorp de eerste nacompetitie wedstrijd gespeeld tegen Monfoort en de volgende wedstrijd tegen Sliedrecht is afhankelijk van het resultaat afgelopen dinsdag.

RKDEO trad aan tegen het reeds gedegradeerde DONK. RKDEO kende een droomstart. Bij de eerste de beste aanval werd Luuk Goedbloed binnen de beruchte lijnen aangetikt en kreeg een penalty toegewezen. Aanvoerder Rob van Hagen zette de stand in de eerste minuut al op 1-0.

Na een minuut of twintig een onoplettend moment en DONK maakte gelijk maar lang stond de gelijkmaker niet op het scorebord. Met doelpunten van Luuk Goedbloed, Tommy Simonis (2x),Guy Luscuere, Ryan Lugtigheid en Hayden Bergen kon RKDEO een 7-klapper op het scorebord zetten uiteindelijk werd de eindstand 7-2. RKDEO in veiligheid en kan dus op vakantie.