Afbeelding

Debutant steelt de punten

Sport 494 keer gelezen

In de eerste helft hielden beide partijen zich in evenwicht. Mede door de harde wind kwamen er weinig kansen. En als er een kans ontstond waren beide keepers op hun post. Zo waren er kansen voor de en via Nick Jense en Matthijs van Horssen voor DSVP. In de 25e minuut werd Gerben van Rossum door een blessure gewisseld voor Wester Laaper, die later één van de beste spelers van DSVP zou worden. Rust 0-0.

De tweede helft was voor Leonidas zij waren heer en meester. Met kunst en vliegwerk en goed keeperswerk van Tom Bénard wist DSVP een doelpunt te voorkomen. Tot de 75e minuut een hoge bal door de gezamenlijke verdediging van DSVP verkeerd werd beoordeeld en door Leonardo Victoria over de handen van Tom Bénard in het doel werd gekopt.1-0.

DSVP besefte, dat het wat moest doen en ging aanvallender spelen. Het eerste wapenfeit kwam tot stand via een vrije trap van Bas van der Meide, die vlak voor het doel staande Chris van Egmond aanspeelde, doch deze faalde op het laatste moment. Dit was toch een waarschuwing voor Leonidas. Trainer de Letter ging nog meer op de aanval spelen.

Hij wisselde Rutger Zeelenberg voor Joey van Wijk om de aanval nog meer stootkracht te geven. Maar tot Matthijs van Horssen de paal raakte geloofde eigenlijk niemand van DSVP nog in een goede afloop. De Letter koos 10 minuten voor tijd voor nog meer aanvallende krachten. De Letter had door personele problemen een B speler meegenomen als wissel. Zijn naam: Michel van der Elst. Deze jongen van 16 jaar maakte een droom debuut. Nauwelijks in het veld gekomen voor Nick Jense, belandde de bal via een voorzet van Bas van der Meide voor het linkerbeen van Michel en hij knalde de bal vanaf links keihard langs de eerste paal in het doel. 1-1.

Nadat keeper Tom Bénard met een laatste krachtinspanning wederom de bal onder de lat vandaan haalde bij een aanval van Leonidas, was de koek nog niet op. In de blessure tijd gaf Michel van der Elst een voorzet die door Remco Pruysers achter de Leonidas keeper werd gekopt, 1-2. Twee minuten later floot de scheidsrechter voor het einde en kon DSVP drie gestolen en tevens belangrijke punten meenemen naar Pijnacker.