Afbeelding

Vierhonderdste lid bij Oliveo Handbal

Sport 497 keer gelezen

Pijnacker - Zaterdagavond 25 maart kwam Tjark de Lange, voorzitter van de landelijke handbalbond - het NHV - speciaal naar Pijnacker om het vierhonderdste lid van Oliveo Handbal te huldigen in een gezellig volle sporthal Het Nest. De eer viel te beurt aan de twaalfjarige Wais Ahmad uit de D4 die samen met zijn familie was uitgenodigd. Voorzitter a.i. Piet van Adrichem heette Wais in de rust van de wedstrijd van de heren van harte welkom bij de bloeiende handbalclub en overhandigde hem een oorkonde en een sporttas. Van SkippyPePijN kreeg Wais een dopper en voor zijn moeder waren er bloemen.

Dames 1 zat dicht bij een overwinning op Verburch, maar delfde toch nog net het onderspit. Met rust was het 15-16. Bij 22-20 had het team van coach André de Waal nog zicht op de winst, maar daarna kwam Verburch terug. De laatste minuten verraste Oliveo nog, maar helaas kwam het niet verder dan 29-30. Shanna Némethy was met acht doelpunten het meest trefzeker. Omdat ook concurrenten MHV en VHC hun wedstrijden verloren, blijft Oliveo op een veilige tiende plaats. Handhaving lijkt een reële mogelijkheid; de laatste speelronde zal dit uitwijzen.

Handbalheren spelen gelijk
Heren 1 speelde de laatste thuiswedstrijd tegen koploper Atomium uit Rotterdam. Het team van coach Edwin Hofland kwam goed uit de startblokken en het was 14-15 bij rust. De tweede helft liep Atomium fors uit, maar Oliveo kwam terug. De eindfase was bijzonder spannend; Oliveo sleepte met 29-29 een verrassend punt uit de stevige strijd. Er was als één team gestreden; maar liefst negen spelers troffen doel. Aanvoerder Edwin Nooijen mocht daarna kampioen  Atomium feliciteren en onderstreepte dit met bloemen. Woensdag 29 maart speelt Heren 2 om 21.00 uur thuis tegen Saturnus Leiden in de strijd om de Zuid-Hollandse beker. Meer via www.oliveohandbal.nl.