Gosse Beitsma en zijn collega's Rieneke en Sascha met een stapel Boekenweekgeschenkboekjes.
Gosse Beitsma en zijn collega's Rieneke en Sascha met een stapel Boekenweekgeschenkboekjes.

Bruna Nootdorp klaar voor de Boekenweek

Algemeen 649 keer gelezen

ADVERTENTIE - Verboden vruchten. Dat is het thema van de Boekenweek die zaterdag begint en doorloopt tot en met zondag 2 april. Die dag kun je met het Boekenweekgeschenk gratis met de trein er op uit. Dat is pas 'makkelijk leven'. Dit is de titel van het jaarlijkse Boekenweekgeschenk, geschreven door Herman Koch die je op 2 april ergens in de trein kunt tegenkomen…

Bruna Nootdorp aan de Lange Baan is helemaal klaar voor de Boekenweek. Franchisenemer Gosse Beitsma – hij nam in 2014 de winkel over – en zijn team van dertien mensen willen er graag weer een happening van maken. Er is een stortvloed aan nieuwe boeken te koop. De crisis is voorbij en Nederland koopt weer boeken. Het leukst is het om de boeken te voelen en te zien in de lokale winkel, zegt Gosse die zich helemaal thuis voelt bij Bruna.

"Het mooie van dit werk is de variatie en de omgang met klanten. We zijn ook agentschap voor Post.NL en voor ING. Dat maakt het werk nog afwisselender dan wanneer je je alleen op de boekhandel richt. Iedere dag en ieder seizoen is anders. Wat ik zeg: het leukste is de service die je aan klanten kunt geven en dan is het leuk als je mensen regelmatig ziet terugkomen in de winkel."

Gosse Beitsma is de zoon van een voormalige VN-medewerker. Geboren in Zwitserland en op zijn veertiende met het gezin teruggekeerd in Nederland en in Delft gaan wonen. Negentien jaar was hij werkzaam bij Praxis, jaren lang als filiaalleider, totdat hij in 2014 de overstap maakte naar Bruna. Het ondernemerschap en de handel spreken hem aan. "Het is een druk bestaan, maar het gaat goed met de winkel en dan krijg je er ook veel voldoening voor terug", aldus Gosse die tot slot nog even verwijst naar de nieuwe Brunafolder met prachtige aanbiedingen. "Het is even lastig: de Boekenweek begint zaterdag en de folder treedt maandag in werking. Maar daar komen we wel uit", aldus de man die tot slot nog meldt dat in zijn winkel liefst 925 tijdschriften voorhanden zijn. Linda is de meest verkochte, op de voet gevolgd door de roddelbladen… Ook puzzelboekjes doen het heel goed in vergrijzend Nederland! Kijk ook naar de Facebookpagina van Bruna Nootdorp!

Bruna Nootdorp
Lange Baan 22-24
2632 GC Nootdorp 015 - 285 1401

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant