Afbeelding

Valentijn: Topdrukte in sierteeltsector

Actueel 621 keer gelezen

Regio - Morgen is het Valentijnsdag. Een dag waarop geliefden elkaar traditiegetrouw verrassen. Royal FloraHolland verwacht deze periode naar schatting ruim 300 miljoen Valentijnsbloemen en 20 miljoen planten te verhandelen. Dat is ruim anderhalf keer meer dan normaal.

Daags voor Valentijn is Royal FloraHolland een geoliede logistieke machine met de rijkdom van duizenden kleuren en geuren. De bloemenveiling doet er alles aan om tijdens deze periode de gewenste dienstverlening te bieden. Tjeerd Zwart, teammanager Logistiek bij Royal FloraHolland. "We zetten extra mensen in en hebben verbeteringen in ons logistieke proces doorgevoerd."

Rozen
Rozen en tulpen verhandelt Royal FloraHolland het meest. Voor kwekers die deze producten aanvoeren is het een drukke tijd. De voorbereidingen op de Valentijnspiek zijn bij het Lierse bedrijf Fransen Roses in volle gang. Kweker Aad Fransen: "We oogsten ongeveer vijftien procent meer rozen dan normaal. In FloraMondo (online handelsplatform van Royal FloraHolland, red.) bieden we onze rozen aan en verkopen we deze vooraf. Daarnaast hebben we Klokvoorverkoop; dit wordt steeds populairder."

Dag van de liefde
Valentijn wordt gevierd in heel West-Europa, maar het zijn vooral de Fransen, de Duitsers en de Britten die hun gevoelens van liefde, vriendschap of waardering met een bloemetje bezegelen. Dit zijn voor de Nederlandse sierteeltsector niet alleen met Valentijn, maar het hele jaar door de belangrijkste exportlanden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant