Archieffoto, genomen voor coronatijd.
Archieffoto, genomen voor coronatijd.

Stem op Young Connection bij actie Warm Hart

Algemeen 505 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De KRO/NCRV is bezig met de actie Warm Hart waarbij mensen hun stem kunnen uitbrengen op een organisaties die zich inzet voor andere mensen. 

Young Connection Pijnacker-Nootdorp doet ook mee. Deze organisatie is bezig om met jonge mensen activiteiten op te zetten en in actie te komen voor mensen die wel een steuntje in de rug en een beetje gezelligheid kunnen gebruiken. 

Zo is er bijvoorbeeld in coronatijd een boodschappenservice door jongeren opgezet voor zelfstandig wonende ouderen en kwetsbaren. Dit voorziet echt in een behoefte. Door deze service is er op de gepaste afstand ook even contact en dit waarderen de mensen in deze eenzame periode enorm. Er komen hier - nu nog uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen - zelfs nieuwe afspraken voor bezoekjes uit voort, waardoor de eenzaamheid vermindert. Dit vergt goede begeleiding en uiteraard ook financiële middelen.

Het gaat om: omzien naar elkaar. Jongeren leren hun talenten ontdekken en hun maatschappelijke betrokkenheid groeit. Het ondersteunen van en betrokken zijn bij kwetsbare mensen die dit waarderen draagt ook bij aan de vergroting van het gevoel van eigenwaarde van de jongeren.

Stem: warmhart.kro-ncrv.nl/goede-doelen/netwerk-young-connection 

Er kan tot en met 21 november aanstaande gestemd worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant