Nieuws uit Pijnacker-Nootdorp - ,

Dierenpartij stoort zich aan achternaam raadslid

26 maart 2014 13:50 | 62578 keer bekeken | Nieuws » Actueel

Pijnacker-Nootdorp - De lokale Partij voor de Dieren (PvdD) heeft haar ergernis uitgesproken over de achternaam van D66-raadslid Peter Hennevanger.

Fractievoorzitter Carla van Viegen van de Dierenpartij: “Niemand kiest zijn eigen achternaam, maar wij vinden het moeilijk om vier jaar lang tegen het naambordje van de heer Hennevanger aan te kijken. Zijn naam confronteert ons onbedoeld met alle misstanden in de bio-industrie.”

Democraat Hennevanger laat in een reactie weten: “Ik moet eerlijk gezegd erg lachen om alle ophef, maar heb ook begrip voor de gevoelens die mijn achternaam kan oproepen bij de Dierenpartij. Maar waarom wordt bijvoorbeeld meneer Visser van Gemeentebelangen niet genoemd?”

De kwestie komt aanstaande dinsdag om 20.00 uur aan de orde in de gemeenteraad. De raadszitting in het bestuurscentrum aan de Emmastraat in Pijnacker is openbaar. “Misschien kunnen we alleen de voornamen op alle naambordjes zetten”, oppert Van Viegen alvast. “Of hij kan de achternaam van zijn moeder voeren?”

De gemeente laat in een reactie weten dat de naambordjes voor de toekomstige 31 raadsleden al zijn gedrukt en peinst er niet over deze aan te laten passen.

ADVERTEREN OP TV? MAIL ONS!

Telstar Online maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.niet meer tonen