Afbeelding

Nacht van de Vluchteling door Pijnacker-Nootdorp

Actueel 1.242 keer gelezen

In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 juni gaat de Nacht van de Vluchteling weer van start in Rotterdam. Een jubileumeditie, want de Nacht van de Vluchteling bestaat dit jaar 10 jaar en ook in Rotterdam starten we voor de tiende keer. Tijdens dit evenement van Stichting Vluchteling lopen duizenden mensen 's nachts 40, 20 of 10 kilometer om geld op te halen voor de eerste noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd.

"Aan de 10, 20 en 40 kilometer route starten in totaal bijna 2.000 mensen bij de Maassilo in Rotterdam. De 40 kilometer loopt via Rotterdam door het mooie Oude Leede en Delfgauw via Lansingerland, Delft richting de Grote Markt in Den Haag. Minister Sigrid Kaag geeft het startschot om 00.00 uur en burgemeester Krikke van de gemeente Den Haag loopt mee", vertelt Shari Helderman van de Nacht van de Vluchteling.

In Rotterdam begint de wandeling, waar vele honderden deelnemers aan meedoen, bij de Maassilo aan de Maashaven. De deelnemers lopen vervolgens over de Erasmusbrug, door het centrum van Rotterdam. Via Lansingerland en het historische centrum van Delft gaan ze door naar Voorburg en Den Haag. Via de groene oase van het Haagse Bos, het Plein en het Binnenhof finishen de lopers op de Grote Markt. De routes van 20 en 10 km gaan door de stad Rotterdam en starten en finishen bij de Maassilo.

Waar gaat de opbrengst naartoe?
Vorig jaar werd met de Nacht van de Vluchteling 1,7 miljoen euro opgehaald door 5.200 deelnemers. De opbrengst besteden we aan schoon drinkwater, voedsel, medische zorg en eerste levensbehoeften voor 100.000 vluchtelingen in Myanmar, Colombia, Jordanië en Ethiopië. De bestemming van dit jaar zal in de zomer bekend worden gemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant