Deze foto van het feest in 2018 spreekt boekdelen: het plezier spat ervan af.
Deze foto van het feest in 2018 spreekt boekdelen: het plezier spat ervan af.

Zorglocatie Keijzershof verheugt zich op feest

Actueel 707 keer gelezen

"Hallo Telstar/Eendracht, op 12 juni willen wij er weer een groot feest van maken voor de bewoners van Ipse de Bruggen Keijzershof", luidt de oproep van de organisatoren van 4-them! (voorheen Prokkel) aan de redactie van deze krant. "Wij zijn al druk bezig met de voorbereidingen en we zouden het erg leuk vinden als er lokale ondernemers zijn die ons willen sponsoren!"

Roxy Bergwerff, begeleider bij Ipse, wijkagent Suzan Houweling en brandweerman Arjen Braat doen het woord namens de achtkoppige organisatie van 4-them!. Met elkaar organiseren zij een feest voor alle 27 bewoners met een verstandelijke beperking van Ipse de Bruggen Keijzershof in de vorm van een spelletjes-competitie en een barbecue op 12 juni van 16.30 tot 21.00 uur op het terrein van de brandweer in Pijnacker. "We doen dit samen met gemeente, politie, brandweer en Rondom Wonen voor en met Ipse de Bruggen", vertelt Houweling. "Wij hebben wel mensen die willen helpen en wij zijn ontzettend dankbaar dat enkele lokale ondernemers ons sponsoren, maar we zijn nog altijd druk opzoek naar nieuwe sponsors." Het gaat hierbij vooral om de huur van spelletjes voor buiten, prijzen, bloemen, medailles en een wisselbeker voor de winnaars, een vergoeding voor de barbecue, shirts, vlaggen, ballonnen en andere versiering."

Daarnaast vraagt het organiserend comité aandacht voor de mogelijkheid om de bewoners van de Keijzershof – variërend in leeftijd van 22 tot 61 jaar – eens een kijkje te laten nemen bij bedrijven, scholen, winkels of tuinders met als doel participatie. Bergwerff: "Dit gebeurt al op kleine schaal door het hele jaar, maar dit willen we graag uitbreiden. Onze mensen hebben zoveel plezier bij een mini-stage. Als zij ervaren hoe het is om een dag of een dagdeel mee te werken kan het zelfs een opstapje zijn naar een echte baan." Als er een stage beschikbaar is, kijkt Bergwerff samen met de betreffende partij wie daarvoor het meest geschikt is. "Soms zijn er meer mogelijkheden dan men denkt, dat weet ik zeker."

Wilt u ook een steentje bijdragen aan dit leuke initiatief? Neem dan contact op met Arjen Braat (brandweer): arjen.braat@vrh.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant