Afbeelding

Ingezonden brief: Hoe een fraaie dag eindigde in een desillusie!

Actueel 4.915 keer gelezen

Zondag 7 oktober was ik met mijn vrouw op de fiets onderweg naar Scheveningen. Een mooie dag! Echter op de Klapwijkseweg in Pijnacker kwam een tweetal oudere mensen aanfietsen, niets mis mee, echter, zij bleken niet te willen inschikken op het fietspad, zodat ik op het laatst nog verder opzij schoof, waardoor ik met mijn voorwiel tegen het achterwiel van mijn vrouw aankwam. Hierdoor maakte ik een buiteling en kwam ongelukkig op de grond terecht.

De gevolgen waren bijzonder pijnlijk; rechterarm op dat moment niet goed te bewegen. Misschien een geluk bij een ongeluk, aangezien er blijkbaar nog achterom gekeken werd, zoals ik van mijn vrouw hoorde en de dame in kwestie nog iets tegen haar partner zei van "Doorfietsen!" Had ik geen schouderblessure opgelopen, dan had ik er achteraan gefietst om deze kwestie van bijzonder asociaal gedrag te bespreken. Een ongeluk kan gebeuren, zelfs op deze wat minder fraaie wijze, maar wees dan zo sportief en sociaal om dan te stoppen en eventueel hulp te bieden. Helaas komt dit "doorrijden" na een ongeval tegenwoordig nogal eens voor!

Er fietste blijkbaar een jongedame achter ons, die alles heeft zien gebeuren en onmiddellijk stopte en keek of ze kon helpen. Zij vroeg meteen of zij 112, of een ambulance moest bellen; vroeg of zij mee moest fietsen! Alle sympathie voor deze handelswijze! Ik heb helaas haar naam niet gevraagd; misschien leest zij dit en kan zij via Telstar Online reageren!

Het zou zelfs zo kunnen zijn, dat het betreffende echtpaar dit leest! Misschien dat zij van deze kwestie kunnen leren, dat het verkeer iets is waar denken en vooruitzien bijzonder belangrijk zijn en dat er in het verkeer geen plaats is voor ego's! Je zou verwachten dat ouderen toch het e.e.a. geleerd hebben, natuurlijk de vele goeden daargelaten!

De volgende maandag een bezoek aan de huisarts gebracht, aangezien de pijn heftig was, pijnstillers gehad. Foto's laten maken, waarbij gelukkig geen bot gebroken of gescheurd was. Later in de week moest er wel een echo gemaakt worden, waarbij scheuren in een tweetal pezen geconstateerd werden. De 23e is er een afspraak met de Orthopeed om daar te horen hoe het verder zal gaan.

Echtpaar, "bedankt!" en hulde aan de jongedame die hulp wilde bieden!

Rik van Duijvenvoorde
Berkel en Rodenrijs

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant