Afbeelding

Ingezonden brief: It's the season

Actueel 2.372 keer gelezen

Toen we gisterochtend wakker werden en het dagelijkse rondje online kranten doorspitte zagen we een bericht dat op de Lozerlaan in Pijnacker een auto-inbraak heeft plaatsgevonden. 'Weer zo'n typische airbag inbraak' dachten we.

Helaas kijken we in Pijnacker niet meer op van dit soort inbraken. De Lozerlaan is de straat achter ons en wederom dichtbij. Wederom? Ja, in de afgelopen 7 jaar is er slechts 2 x ingebroken in onze auto en 1x betrapte we inbrekers bij ons in huis. 3x Is best een hoge score voor een gemiddeld gezin in het Koningshof-Zuid. Ik hoef weinig mensen te vertellen over de nasleep na een inbraak. De aangifte, het verzekeringswerk en vooral het jarenlange gevoel van onveiligheid in eigen huis. Dit is een trauma waar direct en indirect honderden mensen per jaar in onze eigen gemeente de dupe van worden.

Mijn vrouw en ik hebben rond de dagen van kerst vaak discussies over ons 'Fort Knox', waarbij ze terecht opmerkt dat ik weleens de schuur niet op slot doe, dat er nog een klein raampje open staat, dat we nog weleens terug naar de auto lopen om te kijken of deze wel écht op slot zit. De vele burgerinitiatieven zoals de buurtwacht, de whatsapp groepjes, het spekken van de energieleveranciers door permanente verlichting hebben naar mijn gevoel weinig effect.

Het zou daarom zo prettig zijn dat een actievere aanpak vanuit de gemeente en politie nu eens vorm gaan krijgen. De politie is overdag zichtbaar, ook op de momenten dat dit nou niet echt nodig is. Zo zijn we enkele weken geleden aangesproken door een agente die vondt dat wij te dicht bij een bocht stil stonden, terwijl er een auto voor ons aan het inparkeren was. Echter was het nodig om ons een berisping te geven over het stilstaan. Bedankt voor dit leermoment. Door mijn hobby en mijn werk ben ik vaak 's avonds laat en 's nachts actief. Vaak rij ik vanaf ons bedrijf op industrieterrein de Boezem naar huis, maar ik kan helaas zeer weinig politie-aanwezigheid bespeuren.

Ik weet nog wel toen wij 7 jaar geleden inbrekers betrapte dat we 112 belde. De politie zou eraan komen en we zaten elke minuut af te tellen. 30 Minuten later(!) kwamen er 2 agenten uit Ypenburg(!) om vast te stellen dat er daadwerkelijk ingebroken was en om een formuliertje in te vullen. Op hetzelfde moment werd er 1 straat verderop ook ingebroken. Die nacht zijn er 5 gezinnen de dupe geworden bij inbraken.

Ik hoop dat de politie en de gemeente zichtbaar actiever worden. Naast preventieve reclameborden ook daadwerkelijk meer blauw op straat (of is die term achterhaald?) neerzet op de momenten en de uren dat het écht nodig is. Er zijn veel nachtelijke activiteiten die het daglicht niet kunnen verdragen, ik hoop daarom op échte, zichtbare, tastbare actie vanuit de politie. We praten hier niet alleen over materiële schade, we praten vooral over een onveilig gevoel en de jarenlange emotionele schade en trauma's bij honderden mensen in onze gemeente.

Raymond Burger, Pijnacker


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant